version francaise
Parlamentul Republicii Moldova
english version
русская версияInitiative, propuneri
Ordinea de zi a sedintelor plenare
Stenogramele sedintelor plenare
Comunicate de presa
Control parlamentar
Cooperarea cu societatea civila
Buletin Parlamentar

2 iulie 2010

Comunicat de presă

 

Mihai Ghimpu a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare

 

Chişinău, 2 iulie - Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, însoţit de membrii Cabinetului de miniştri, deputaţi, alţi oficiali şi cetăţeni, a depus astăzi flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt în legătură cu comemorarea zilei morţii marelui Voievod.

 

Manifestările din centrul capitalei au fost organizate în contextul zilei de 2 iulie, cînd se împlinesc 506 ani de la moartea lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, care a domnit în Ţara Moldovei în perioada anilor 1457-1504.

 

În cadrul acţiunilor de comemorare a marelui Voievod a fost organizat un recital literar-muzical cu participarea Capelei corale academice "Doina" a Filarmonicii Naţionale "S. Lunchevici", actorilor de teatru, colectivelor artistice, scriitorilor etc.

 


 

Preşedintele Mihai Ghimpu a înmînat diplomele absolvenţilor Academiei de Administrare Publică

 

Chişinău, 2 iulie - Academiei de Administrare Publică îi revine o misiune foarte importantă în procesul de instruire a specialiştilor - pregătirea cadrelor profesioniste, care în practică vor implementa obiectivele de modernizare a statului, stipulate în programul de guvernare al AIE.

 

Declaraţia a fost făcută astăzi de Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, în cadrul festivităţii de înmînare a diplomelor absolvenţilor Academiei de Administrare Publică de pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova, promoţia 2010.

 

În opinia şefului statului, astăzi Academia de Administrare Publică a devenit un centru de formare a specialiştilor pentru administraţiile publice, alte structuri de stat, care trebuie să asigure procesul de modernizare a ţării, realizării procesului de integrare europeană, relansare a economiei naţionale etc.

 

"Succesul reformelor, iniţiate de Alianţa pentru Integrare Europeană, depinde în mare măsură de specialiştii care activează în organele administraţiei centrale sau locale. Din aceste considerente, conducerea Republicii Moldova va acorda o atenţie sporită dezvoltării capacităţilor de instruire a Academiei, dotării instituţiei cu echipamente performante, completării cu cadre didactice profesioniste. Numai în aceste condiţii vom avea specialişti pregătiţi, capabili să implementeze orice proiecte legate de dezvoltarea statului", a menţionat Mihai Ghimpu.

 

În cadrul festivităţii, Preşedintele Mihai Ghimpu a înmînat diplomele celor mai buni absolvenţi ai Academiei, dorindu-le succes în activitatea profesională.


Pagina de Titlu Scrieti-ne

Copyright © 2001-2009 Parlamentul Republicii Moldova