version francaise
Parlamentul Republicii Moldova
english versionInitiative, propuneri
Ordinea de zi a sedintelor plenare
Stenogramele sedintelor plenare
Comunicate de presa
Control parlamentar
Cooperarea cu societatea civila
Buletin Parlamentar

4 iunie 2010

Doi colaboratori de poliţie au fost decoraţi cu distincţii de stat

 

4 iunie 2010 - Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a semnat un decret privind conferirea medaliei "Meritul Militar" pentru doi colaboratori ai organelor afacerilor interne.

 

În decret se menţionează că Octavian Musteţanu, plutonier adjutant de poliţie, şi Valeriu Roşca, căpitan de poliţie, au fost decoraţi cu distincţii de stat pentru serviciu ireproşabil în organele afacerilor interne, merite în combaterea criminalităţii şi contribuţie la asigurarea legalităţii şi ordinii de drept.

 


 

Mihai Ghimpu: Programul de guvernare al Alianţei pentru Integrarea Europeană presupune implementarea standardelor UE în domeniul agrar

 

Chişinău, 4 iunie Programul de guvernare al Alianţei pentru Integrarea Europeană presupune implementarea standardelor UE în domeniul agrar, ceea ce va contribui la promovarea unei agriculturi durabile, productive şi competitive, chiar şi în regiunile în care condiţiile sunt nefavorabile.

 

Declaraţia a fost făcută astăzi de Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, în cadrul întrevederii cu Dacian Cioloş, Comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

 

În cadrul dialogului, Mihai Ghimpu a menţionat că relansarea sectorului agrar şi ajustarea lui la standardele europene este una din priorităţile conducerii Republicii Moldova. În acest context, şeful statului a menţionat că în acest proces Republica Moldova mizează pe susţinerea şi asistenţa UE, în special în instruirea specialiştilor ce activează în domeniu, ajustarea normelor ce ţin de calitatea producţiei animale şi vegetale, promovarea şi implementarea proiectelor investiţionale legate de dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii în spaţiul rural, precum şi în sectorul ce ţine de creşterea productivităţii agro-alimentare.

 

Preşedintele Mihai Ghimpu a accentuat că pentru republica Moldova este foarte importantă problema dezvoltării unui sector agricol dinamic, deoarece aceasta va garanta securitatea alimentară a statului şi protecţia mediului, precum şi va asigura agricultorilor un standard de viaţă echitabil.

 

AIE va menţine cursul de reformare a republicii Moldova, deoarece numai în acest caz putem atinge obiectivele propuse de Alianţă în programul de guvernare, a specificat şeful statului.

 

Dacian Cioloş a apreciat reformele iniţiate de conducerea Republicii Moldova în toate domeniile, inclusiv cel agrar, menţionînd că primele rezultate deja sunt vizibile. Comisarul european a menţionat că dezvoltarea agriculturii şi spaţiului rural, precum şi a altor domenii, însemnă nu doar plasarea pe piaţa europeană, dar şi noi investiţii în toată economia Republicii Moldova prin intermediul unor programe multianuale.

 

Dacian Cioloş a accentuat că UE este dispusă să acorde Republicii Moldova toată susţinerea în implementarea programelor reformatorii.

 

 

 

 


Pagina de Titlu Scrieti-ne

Copyright © 2001-2009 Parlamentul Republicii Moldova