version francaise
Parlamentul Republicii Moldova
english version
ðóññêàÿ âåðñèÿ



Initiative, propuneri
Ordinea de zi a sedintelor plenare
Stenogramele sedintelor plenare
Comunicate de presa
Control parlamentar
Cooperarea cu societatea civila
Buletin Parlamentar













9 iulie 2010

Notă informativă

Mihai Ghimpu l-a felicitat pe Preşedintele Ucrainei cu ocazia zilei de naştere

 

Chişinău, 9 iulie – Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu a adresat un mesaj de felicitare Preşedintelui Ucrainei Victor Ianukovici cu prilejul jubileului de 60 ani.

 

În mesaj se menţionează:

„Excelenţă,

 

Cu prilejul aniversări zilei Dumneavoastră de naştere, am deosebita plăcere să Vă adresez sincere şi cordiale felicitări, însoţite de calde urări de bine.

 

Sunt convins că activitatea Dumneavoastră în calitate de şef de stat va contribui la întărirea şi dezvoltarea în continuare a tradiţionalelor relaţii de bună vecinătate, de prietenie şi reciproc avantajoase dintre Republica Moldova şi Ucraina, spre binele ţărilor şi popoarelor noastre.

 

Profitînd de această ocazie, permiteţi-mi, Excelenţă, să Vă urez Dumneavoastră, rudelor şi apropiaţilor Dumneavoastră multă sănătate, fericire, bunăstare şi succese”.

 


 

Preşedintele Mihai Ghimpu a semnat decretele privind numirea noilor ambasadori

 

Chişinău, 9 iulie – Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu a semnat decretele privind numirea noilor ambasadori.

 

Potrivit decretelor semnate, Igor Bodiu a fost numit în funcţia    de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova  în Republica Azerbaidjan, iar Iurie Bodrug în funcţia  de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova  în Republica Polonă.

 

Valeriu Chiveri, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Austria, a fost numit, prin cumul, în funcţia de Ambasador, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lîngă OSCE şi Reprezentant pe lîngă Oficiul Naţiunilor Unite de la Viena.

 

Printr-un alt decret, Tatiana Pîrvu a fost numită în funcţia de Ambasador, Reprezentant  Permanent al Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei.

 


 

Unui diplomat francez i-a fost conferit „Ordinul de Onoare”

 

Chişinău, 9 iulie – Preşedintele interimar al Republicii Moldova a semnat decretul privind conferirea „Ordinului de Onoare” doamnei Veronique  North-Minca, Secretar I al Ambasadei Republicii Franceze în Republica Moldova.

 

În decret este menţionat că distincţia a fost conferită în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în aprofundarea şi extinderea relaţiilor de prietenie şi colaborare moldo-franceze.

 


 

Au fost desemnaţi membrii Grupului de monitorizare a implementării Strategiei naţionale de prevenire şi combatere a corupţiei

 

Chişinău, 9 iulie - Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a semnat decretul privind constituirea noii componenţe a Grupului de monitorizare a implementării Strategiei naţionale de prevenire şi combatere a corupţiei şi a Planului de acţiuni pentru realizarea acesteia.

 

Potrivit decretului, Grupul de monitorizare, din componenţa căruia fac parte 21 de reprezentanţi ai diferitelor instituţii de stat, precum şi ai societăţii civile, a fost constituit în scopul executării punctului 3.3 din Strategia naţională de prevenire şi combatere a corupţiei, aprobată prin Hotărîrea Parlamentului nr. 421-XV din 16 decembrie 2004.

 

Prin articolul doi al documentului, a fost abrogat Decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr.1537-IV din 28 februarie 2008 privind constituirea Grupului de monitorizare a implementării Strategiei naţionale de prevenire şi combatere a corupţiei şi a Planului de acţiuni pentru realizarea acesteia.

 


 

La iniţiativa Preşedintelui Mihai Ghimpu a fost lansat un proiect de colectare a fondurilor pentru sinistraţi

 

Chişinău, 9 iulie – La iniţiativa Preşedintelui interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, astăzi a fost lansat proiectul autorităţilor centrale în colaborare cu operatorii de telefonie Orange, Moldcell şi Unite  privind colectarea fondurilor pentru persoanele afectate de inundaţii prin intermediul mesajelor.

 

Potrivit proiectului, abonaţii celor trei operatori de telefonie mobilă - Orange, Moldcell şi Unite, expediind un mesaj la numărul scurt 7474, automat vor transfera în fondul sinistraţilor 8 lei. Aceiaşi sumă poate fi donată şi de utilizatorii telefoanelor fixe prin intermediul numărului 090-077-774.

 

Liniile vor di deschise în perioada 10 iulie – 10 august curent.

 

Toate sumele colectate în urma acestui proiect vor fi transferate în conturile deschise de Ministerul Finanţelor.

 


Pagina de Titlu Scrieti-ne

Copyright © 2001-2009 Parlamentul Republicii Moldova