version francaise
Parlamentul Republicii Moldova
english versionInitiative, propuneri
Ordinea de zi a sedintelor plenare
Stenogramele sedintelor plenare
Comunicate de presa
Control parlamentar
Cooperarea cu societatea civila
Buletin Parlamentar

10 mai 2010

Chişinău, 10 mai 2010. O delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova constituită din preşedinţi de comisii şi deputaţi efectuează, în perioada 10-15 mai, o vizită de documentare la Tallinn în cadrul Programului de dezvoltare a cooperării între Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul eston. Vizita are loc din iniţiativa preşedintelui Grupului parlamentar de prietenie Estonia Republica Moldova, Urmas Klaas.

 

În cadrul respectivei vizite parlamentarii moldoveni vor avea un şir de întrevederi cu Ene Ergma, Preşedintele Riigikogu (Parlamentul Estoniei), cu preşedinţi de comisii parlamentare, la ministere şi departamente, vor avea întrevederi cu conducerea Universităţii din Tartu şi se vor deplasa în diverse regiuni ale Estoniei, unde vor avea discuţii cu reprezentanţii municipalităţilor.

 

Proiectul de asistenţă în contextul dinamizării raporturilor de cooperare interparlamentară dintre cele două state (Programul de dezvoltare a cooperării) include acest training, care este implementat de Cancelaria de Stat din Republica Estonia şi este axat pe schimbul de experienţă în domeniul activităţii legislative.

 

 


Chişinău, 10 mai Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, a participat astăzi la prezentarea noii aeronave Embraer 190, achiziţionată de Compania Air Moldova.

 

Preşedintele Ghimpu a apreciat caracteristicile tehnice a aeronavei, precum şi condiţiile, care vor fi oferite pentru pasageri în timpul zborului, menţionînd că compania a ales o cale corectă de dezvoltare, deoarece pentru a atinge standardele europene, Republica Moldova are nevoie de o modernizare la toate capitolele, inclusiv cel aeronautic.

 

Apreciind eforturile Companiei Air Moldova în direcţia creării unor condiţii moderne de călătorie, prin procurarea a unor aeronave noi, Mihai Ghimpu şi-a exprimat încrederea că odată cu aceasta vor fi întreprinse măsuri şi în direcţia stabilirii unor preţuri rezonabile pentru călători.

 

Odată cu achiziţionarea aeronavei Embraer 190 Republica Moldova a devenit una dintre puţinele ţări din lume, care dispune de astfel de avioane.


Pagina de Titlu Scrieti-ne

Copyright © 2001-2009 Parlamentul Republicii Moldova