version francaise
Parlamentul Republicii Moldova
english version
đóńńęŕ˙ âĺđńč˙Initiative, propuneri
Ordinea de zi a sedintelor plenare
Stenogramele sedintelor plenare
Comunicate de presa
Control parlamentar
Cooperarea cu societatea civila
Buletin Parlamentar

15 mai 2010

Comunicat de presă

Mihai Ghimpu: „Suntem europeni şi trebuie să fim în Uniunea Europeană”

 

Chişinău, 15 mai – Suntem europeni şi trebuie să fin în Uniunea Europeană, a declarat astăzi în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Europei, Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului.

 

Sărbătorirea Zilei Europei în Republica Moldova, în opinia şefului statului, se datorează, în primul rînd, cetăţenilor ţării, care acum un an au ales un alt vector în dezvoltarea statului, cel al integrării europene. „Un an în urmă încă nu cunoşteam ce va fi cu viitorul nostru, dar datorită cetăţenilor Republicii Moldova, în special al tinerilor, care au votat democraţia şi libertatea, noi putem acum liber să sărbătorim Ziua Europei, să anunţăm tare şi clar că suntem europeni şi dorim să fim în marea familie europeană”, a accentuat Mihai Ghimpu.

 

Preşedintele ţării a mai menţionat că pentru atingerea obiectivului de integrare europeană, conducerea Republicii Moldova a iniţiat un amplu program de reformare a statului, care are drept scop modernizarea tuturor domeniilor vieţii social-politice şi economice. „Reformele nu vor fi deloc uşoare, dar numai prin realizarea lor putem ajunge în Uniunea Europeană. Şi noi vom reuşi acest lucru, deoarece dorim să trăim într-o ţară liberă şi democrată”, a spus Mihai Ghimpu.

 

Prezent la manifestările din Piaţa Marii Adunări Naţionale, Stefan Fülle, Comisarul european pentru Extindere şi Politică Europeană de Vecinătate, a declarat că este fericit să marcheze Ziua Europei în Republica Moldova, ţară, care prin acţiunile sale din ultima perioadă de timp, demonstrează că este un stat cu vocaţie europeană. „Uniunea Europeană va susţine toate eforturile Republicii Moldova în cale integrării europene pentru a aduce Europa în ţara dumneavoastră”, a accentuat Stefan Fülle.

 

Preşedintele Mihai Ghimpu, împreună cu Comisarul european pentru Extindere şi Politică Europeană de Vecinătate, alţi oficiali moldoveni şi europeni, a vizitat „Orăşelul european”, amplasat în Piaţa Marii Adunări naţionale.

 

 


Pagina de Titlu Scrieti-ne

Copyright © 2001-2009 Parlamentul Republicii Moldova