version francaise
Parlamentul Republicii Moldova
english versionInitiative, propuneri
Ordinea de zi a sedintelor plenare
Stenogramele sedintelor plenare
Comunicate de presa
Control parlamentar
Cooperarea cu societatea civila
Buletin Parlamentar

15 iunie 2010

Chişinău, 15 iunie 2010 Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor români din Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt, cinstind memoria marelui poet de la moartea căruia s-au împlinit astăzi 121 de ani.

 

Referindu-se la valoarea incontestabilă a operei poetului naţional Mihai Eminescu, Preşedintele a menţionat că Eminescu nu este doar un poet al nostru, ci a devenit peste timp un poet universal, fiind chiar un drapel al tuturor românilor. Eminescu a fost încă de la început cu noi în acţiunile de renaştere naţională. Încă din 1988 ne-am adunat la bustul lui şi am început lupta pentru adevăr şi dreptate. E bine că-l avem pe Eminescu, poetul care ne adună pe noi toţi împreună, şi suntem datori să purtăm acest drapel care înseamnă unitate naţională, dreptate şi adevăr, a mai spus Mihai Ghimpu.

 

Este de datoria noastră a tuturor urmaşilor săi să avem în gând şi în fapte testamentul de valoare lăsat de Eminescu şi să-i cinstim opera şi memoria. Să vină ziua când Eminescu să spună că nu în zadar şi-a dedicat întreaga fiinţă pentru a lăsa moştenire versuri de o profunzime aparte, prin care reflectă durerea şi bucuriile neamului nostru, a subliniat Preşedintele.

 


 

Preşedintele Mihai Ghimpu a numit în funcţie un grup de judecători

 

15 iunie 2010 - Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a semnat astăzi decretele privind numirea în funcţie a unui grup de judecători.

 

Potrivit decretului şefului statului, au fost numiţi în funcţia de preşedinte al instanţei judecătoreşti, pe un termen de 4 ani, Ion Druţă, Judecătoria Botanica, municipiul Chişinău; Mihail Gavriliţa, Judecătoria Străşeni; Serghei Gubenco, Judecătoria Comrat; Alexandra Peni, Judecătoria Ceadîr-Lunga; Grigore Şişcanu, Judecătoria Nisporeni, şi Valentin Trişnevschi, Judecătoria Făleşti.

 

Prin alte decrete prezidenţiale, Vladislav Rusu a fost numit în funcţia de judecător la Judecătoria Făleşti, pe un termen de 5 ani, iar Oleg Moraru în funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Glodeni, pe un termen de 4 ani.

 

De asemenea, prin decretele Preşedintelui Republicii Moldova, Ghenadie Eni a fost numit, prin transfer, în funcţia de judecător la Curtea de Apel Cahul, iar Ana Panov, prin transfer, în funcţia de judecător la Curtea de Apel Chişinău.

 


Pagina de Titlu Scrieti-ne

Copyright © 2001-2009 Parlamentul Republicii Moldova