version francaise
Parlamentul Republicii Moldova
english version
русская версияInitiative, propuneri
Ordinea de zi a sedintelor plenare
Stenogramele sedintelor plenare
Comunicate de presa
Control parlamentar
Cooperarea cu societatea civila
Buletin Parlamentar

26 iunie 2010

Presedintele Mihai Ghimpu a participat la festivitatea de avansare în grad a tinerilor locotenenti

Chisinau, 26 iunie - Este evident ca la moment corpul de ofiteri al Fortelor Armate trebuie sa fie gata sa participe în cel mai activ mod la modernizarea tarii, în perspectiva integrarii europene, iar cunostintele pe care le detine sa corespunda exigentelor tot mai avansate ale domeniilor în care activeaza.
Declaratia a fost facuta astazi de Presedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Comandant Suprem al Fortelor Armate, în cadrul festivitatii de conferire a gradului de locotenent si înmînare a diplomelor de licenta absolventilor Institutului Militar "Alexandru cel Bun", promotia 2010.

În opinia sefului statului, absolventii de astazi vor determina viitorul Fortelor Armate si vor implementa cele mai bune practici existente în domeniu artei militare. „Vreau sa remarc ca profesionalismul si imaginea impecabila vor influenta direct asupra realizarii cu succes a planurilor de transformare si reformare a tuturor componentelor Fortelor Armate si de creare a unor structuri viabile si capabile sa îndeplineasca misiunile conform cerintelor ce se impun”, a accentuat Mihai Ghimpu.
Festivitatea de conferire a gradului de locotenent si înmînare a diplomelor de licenta pentru cei 92 de absolventi ai Institutului Militar "Alexandru cel Bun" s-a desfasurat în premiera în Piata Marii Adunari Nationale. În cadrul ceremoniei Comandantul Suprem al Fortelor Armate a înmînat diplomele de licenta tinerilor ofiteri, care au absolvit institutia cu cea mai buna reusita la învîtatura.
Din anul 1992 pîna în prezent Institutul Militar a pregatit pentru componentele Fortelor Armate peste 1100 de ofiteri la cinci specialitati – infanterie, artilerie, transmisiuni, carabinieri si graniceri.


Pagina de Titlu Scrieti-ne

Copyright © 2001-2009 Parlamentul Republicii Moldova