version francaise
Parlamentul Republicii Moldova
english versionInitiative, propuneri
Ordinea de zi a sedintelor plenare
Stenogramele sedintelor plenare
Comunicate de presa
Control parlamentar
Cooperarea cu societatea civila
Buletin Parlamentar

28 iunie 2010

 

Preşedintele Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu László Borbély, ministrul Mediului şi Pădurilor din România

 

Chişinău, 28 iunie 2010 Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut astăzi o întrevedere cu László Borbély, ministrul Mediului şi Pădurilor din România, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

 

În debutul întrevederii Preşedintele a salutat semnarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a apelor Prutului şi Dunării, care a avut loc astăzi la Chişinău. Preşedintele şi-a exprimat convingerea că prin eforturile comune ale autorităţilor din Republica Moldova şi România se va reuşi utilizarea eficientă a apelor din râurile Prut şi Dunăre în avantajul cetăţenilor din cele două state.

 

László Borbély a menţionat că tot astăzi au avut loc lucrările primei reuniuni a Comisiei Mixte moldo-române pentru colaborare în cadrul Memorandumului de Înţelegere între Ministerul Mediului din Republica Moldova şi Ministerul Mediului şi Pădurilor din România privind colaborarea în domeniul protecţiei mediului. Memorandumul de Înţelegere a fost semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010 şi prevede o cooperare multifuncţională a celor două state în domeniul protecţiei mediului şi preconizează activităţi ce vizează promovarea dezvoltării durabile, organizarea de vizite de studiu, seminare, simpozioane, expoziţii, schimburi de acte legislative, metodologii precum şi date ştiinţifice şi tehnice. În perioada imediat următoare vom demonstra că acest memorandum nu este doar un act semnat, dar vom oferi un conţinut substanţial, a mai spus ministrul Mediului şi Pădurilor din România.

 

Mihai Ghimpu şi-a exprimat convingerea în succesul proiectelor comune aflate în curs de desfăşurare, precum şi oportunitatea iniţierii altor proiecte de mediu necesare, bazate pe cooperarea transfrontalieră. Totodată, Preşedintele a accentuat importanţa desfăşurării unor campanii de sensibilizare a cetăţenilor din Republica Moldova şi România în vederea asigurării unui mediu sănătos, care să se reflecte pozitiv asupra dezvoltării social-economice a celor două state.

 


Pagina de Titlu Scrieti-ne

Copyright © 2001-2009 Parlamentul Republicii Moldova