version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










5 декабря 2006

Peste 50 de fotografii, ce au in imagini copii din mai multe sate ale Republicii Moldova, sunt expuse, incepand de luni, 4 decembrie curent, in holul Parlamentului.

Expozitia cu genericul "COPILARIE FARA VIOLENTA" contine doar o parte din fotografiile realizate de un grup de tineri de 18-20 de ani, care in perioada august-septembrie 2006, au mers in mai multe sate din Moldova pentru a surprinde in imagini viata si trairile copiilor de la tara.

Imaginile nu prezinta copii-victime ale violentei si nici scene de violenta. Ele transmit, insa, mesaje clare anti-violenta prin gesturile si privirile copiilor extrem de sugestive, surprinse de tinerii fotografi. Fotografiile au fost produse in cadrul Campaniei nationale "COPILARIE FARA VIOLENTA".

Prin aceasta expozitie, UNICEF Moldova promoveaza metodele non-violente de educatie a copiilor si doreste sa schimbe, totodata, perceptia maturilor asupra bataii parintesti, care nu este o metoda de educatie, ci un act de violenta impotriva copilului, uneori cu urmari foarte grave in dezvoltarea lui.

Lansarea oficiala a expozitiei va avea loc miercuri, 6 decembrie curent, la ora 9.30, in holul Parlamentului, cu participarea Mariei POSTOICO, vicepresedinte al Parlamentului, precum si in prezenta reprezentantilor comisiilor parlamentare de profil. Evenimentul va fi moderat de autorii fotografiilor, care isi vor impartasi impresiile si experienta acumulata pe durata acestor deplasari.

In cadrul evenimentului va fi lansat si un CD destinat ziaristilor, ce contine intreaga colectie de fotografii (peste 150), statistici la tema violentei impotriva copiilor si un ghid de realizare profesionista a subiectelor media la aceasta tema.

Sunt invitati reprezentantii mass media interesati de acest eveniment. Jurnalistii care nu dispun de acreditare la Parlament sunt rugati sa anunte pe parcursul zilei de marti, 5 decembrie curent, Serviciul de Presa si Imagine al Parlamentului (Tel: 23.33.52 / 23. 30. 38) sau UNICEF Moldova (Ina Prisacaru, 22.00. 34, 0691.41.006).

05.12.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова