version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версияИнициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ


1 июня 2005

Marian Lupu Copiii talentati merita o sustinere masiva

De Ziua Internationala a Copilului Presedintele Parlamentului dl Marian Lupu a avut o intilnire cu un grup de reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Copiilor Talentati cu sediul la Chisinau.

Impreuna cu presedintele organizatiei Renata Verejanu la intilnire au participat si reprezentanti din Finlanda, Azerbaidjan, Georgia si Rusia. In total din componenta organizatiei respective fac parte copii din 8 state, inclusiv Romania, Germania si Belarusi.

Pe parcurs de citiva ani OMCT realizeaza mai multe proiecte in vederea promovarii tinerelor talente. Printre acestea editarea editiilor periodice, organizarea unui festival-concurs international Micul print, editia a unsprezecea a caruia s-a desfasurat in aceste zile la Chisinau.

Presedintele Parlamentului a apreciat drept deosebit de nobila actiunea de identificare si promovare a copiilor talentati. Este un obiectiv deosebit de important nu numai pentru viitorul statului nostru, dar si in plan international, a spus Marian Lupu. Toate proiectele desfasurate in cadrul acestei organizatii contribuie la educarea tinerei generatii, la apropierea statelor-membre prin diversitatea acestora. Conducerea Parlamentului si Comisia parlamentara pentru cultura, stiinta, invatamint, tineret, sport si mijloace de informare in masa vor interveni pe linga Ministerul Culturii si Ministerul Educatiei pentru a veni cu un suport mai complex intru extinderea activitatilor OMCT. In acest sens, potrivit Presedintelui Parlamentului, se impune o cooperare mai activa pe dimensiune parlamentara dintre statele membre ale organizatiei.

La intilnire au participat vicepresedintele Legislativului Maria Postoico si presedintele Comisiei pentru cultura, stiinta, invatamint, tineret, sport si mijloace de informare in masa Victor Stepaniuc.

01.06.2005
Serviciul de presa al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова