version francaise
Parlamentul Republicii Moldova
english version
русская версия



Initiative, propuneri
Ordinea de zi a sedintelor plenare
Stenogramele sedintelor plenare
Comunicate de presa
Control parlamentar
Relatiile externe
Cooperarea cu societatea civila
Buletin Parlamentar
Studii si analize













9 decembrie 2006

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a participat, sambata, 9 decembrie curent, la ceremonia de celebrare a aniversarii a 60-ea de la constituirea Federatiei Sindicatelor Angajatilor din Serviciile Publice (SINDASP).

Marian LUPU a adresat, in numele Parlamentului, felicitari cu ocazia jubileului de 60 de ani de la instituirea Federatiei Sindicatelor Angajatilor din Serviciile Publice. Presedintele Parlamentului a adresat tuturor angajatilor din sfera sindicala urari de sanatate, perseverenta si mult succes in activitatea nobila pe care o desfasoara pe plan national.

"Federatia SINDASP si-a demonstrat pe parcursul activitatii sale viabilitatea si contributia solida in promovarea si apararea intereselor angajatilor din domeniul public. SINDASP are un rol deosebit in sistemul sindical din Republica Moldova, iar angajatilor din sfera serviciilor publice le revine o responsabilitate enorma pentru destinul tarii, intrucat reprezinta sistemul de gestionare a statului", a afirmat Marian LUPU.

Spicherul, de asemenea, a remarcat contributia importanta pe care a avut-o Federatia SINDASP in procesul de elaborare si dezbatere a proiectului de lege privind sistemul de salarizare in sectorul bugetar. In context, Marian LUPU a exprimat disponibilitatea Legislativului de a coopera cu reprezentantii sindicatelor pentru a perfectiona aceasta lege importanta si a elimina prin eforturi comune carentele acesteia. Totodata, Presedintele Parlamentului a anuntat deschiderea forului legiuitor de a coopera cu sindicatele din domeniul serviciilor publice, precum si cu alti reprezentanti ai societatii civile, la elaborarea Legii cu privire la functionarul public, care este, potrivit spicherului, un document important pentru intreaga societate.

"In eforturile de integrare europeana a Republicii Moldova, functionarul public reprezinta cartea de vizita a tarii. Sarcina noastra comuna este sa reformam sistemul de gestionare a statului in spiritul valorilor europene", a subliniat Marian LUPU.

09.12.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Pagina de Titlu Scrieti-ne

Copyright © 2001-2009 Parlamentul Republicii Moldova