version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










7 декабря 2009

Chişinău, 7 decembrie 2009. - În perioada 2 – 5 decembrie 2009 Igor Corman, preşedintele Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului, a întreprins o vizită în Republica Federală Germania, în cadrul căreia a avut întrevederi cu omologul său, Ruprecht Polenz, Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Bundestagului,  Gernot Erler, şeful fracţiunii Partidului Social-Democrat din Bundestag şi preşedinte al Societăţii Europa de Sud-Est, cu alţi oficiali şi deputaţi germani, membri ai Forumului moldo-german, cu conducerea Fundaţiei „Friedrich Ebert”. Igor Corman a participat, de asemenea, la conferinţa internaţională cu tema integrării ţărilor din Europa de Est în economia mondială, care s-a desfăşurat în oraşul Leipzig.

În cadrul discuţiilor purtate cu oficialii germani, preşedintele comisiei parlamentare a abordat un şir de aspecte legate de recentele evoluţii politice şi economice din Republica Moldova, perspectivele dialogului cu Uniunea Europeană şi relaţiile moldo-germane. În mod special s-a discutat despre iniţierea negocierilor asupra Acordului de asociere cu UE, liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni. Oficialii germani au salutat eforturile depuse de Alianţa pentru Integrare Europeană în vederea consolidării instituţiilor democratice din Republica Moldova, depăşirii crizei economice şi integrării europene, exprimând disponibilitatea guvernului german de a sprijini realizarea acestor scopuri.

De asemenea,  s-a convenit asupra mai multor acţiuni concrete menite să contribuie la consolidarea relaţiilor interparlamentare moldo-germane, organizarea în comun la Chişinău a unor conferinţe internaţionale, seminare şi traininguri.

 

Secţia Relaţii cu Mass-media a Parlamentului Republicii Moldova


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова