version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










8 июня 2006

Maria POSTOICO, vicepresedinte al Parlamentului Republicii Moldova, l-a primit pe Andrej GERENCER, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Slovenia in Republica Moldova (cu sediul la Budapesta), cu prilejul incheierii misiunii sale diplomatice in tara noastra.

Maria POSTOICO a exprimat multumire Sloveniei pentru sustinerea constanta acordata Republicii Moldova in directia integrarii europene si in cadrul organismelor internationale. Vicepresedintele a salutat caracterul ascendent al relatiilor bilaterale, subliniind interesul tarii noastre in preluarea practicii de integrare europeana a Sloveniei, in particular in privinta armonizarii legislatiei nationale la normele comunitare.

Vicespicherul a informat, de asemenea, ambasadorul sloven despre anularea de catre Parlamentul Republicii Moldova cu incepere de la 1 ianuarie 2007 a regimului de vize pentru cetatenii statelor-membre ale Uniunii Europene.

La randul sau, ambasadorul Republicii Slovenia a exprimat disponibilitatea tarii sale de a ne acorda sustinere deplina in procesul de integrare europeana, in special in privinta evitarii greselilor pe care le comit statele care aleg directia integrarii europene.

"Calea integrarii europene este una foarte dificila si este extrem de importanta sustinerea vectorului european de catre majoritatea populatiei din tara Dvs.. Apropierea de standardele europene presupune o munca enorma. Slovenia este si va ramane alaturi de Republica Moldova in realizarea aspiratiilor sale europene", a mai afirmat ambasadorul.

Andrej GERENCER, de asemenea, a manifestat interes pentru grupurile de prietenie create in actualul legislativ, precizand ca statele noastre ar trebui sa activizeze contactele bilaterale, inclusiv prin intermediul unor asemenea mecanisme de dialog si cooperare.

08.06.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова