version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ








4 августа 2006

2 августа 2006



2 августа 2006

"Prin lansarea acestui proiect noi marcam o noua etapa de renastere a tarii si a mentalitatii noastre. Acest proiect constituie o dovada a unei noi atitudini sociale fata de copiii nostri si fata de generatia viitoare de copii, care reprezinta viitorul acestei tari. Avem nevoie de copii sanatosi, destepti si instruiti, pentru ca anume ei vor hotari viitorul destin al Moldovei", a declarat Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, la ceremonia de inaugurare a taberei de odihna pentru copii din satul Talmaz, raionul Stefan Voda.

"Vad o generatie noua de copii care creste in Republica Moldova si care da dovada de o inteligenta profunda. Acest lucru ma face sa fiu optimist in privinta viitorului tarii noastre", a mai adaugat Marian LUPU.

Potrivit spicherului, inaugurarea in raionul Stefan Voda a respectivei tabere de odihna pentru copii poate fi apreciata drept un proiect de importanta majora la nivel national si reprezinta un exemplu cu adevarat european, care ar trebui realizat si in alte raioane din tara.

Deputatul Vladimir Dragomir, prezent la eveniment, a subliniat, la randul sau, ca asemenea proiecte nu au fost realizate in Republica Moldova din anii 1980. "Nu trebuie sa apreciem importanta taberei de odihna dupa suma investita in acest proiect. Mult mai important este faptul ca banii au fost investiti in sanatatea copiilor nostri", a mai remarcat Vladimir Dragomir.

Aceasta este unica tabara de copii din raionul Stefan Voda, desi anterior proclamarii independentei Republicii Moldova in acest raion au functionat circa 16 institutii similare. Lucrarile de constructie au demarat in luna august 2004. In prezent a fost finalizata doar prima etapa a acestui obiectiv, care cuprinde trei blocuri de locuit, cu o capacitate de 120 de locuri, cantina si stadionul. Volumul resurselor financiare valorificate este de 7, 150 milioane lei, dintre care 2, 950 milioane lei de la bugetul local si 4, 200 milioane lei de la bugetul de stat.

Etapa a doua prevede constructia a inca doua blocuri de locuit cu doua etaje si o sala de conferinte. Lucrarile de constructie ar putea dura cativa ani. Astfel, capacitatea de cazare a taberei de odihna se va ridica la 220 locuri. Pe parcursul verii, tabara va fi destinata odihnei copiilor, iar in timpul iernii in incinta institutiei se vor intrema persoanele in etate. Valoarea totala a bugetului pentru constructia acestei tabere de odihna este estimat la 32 milioane lei.

Pentru constructia si reconstructia unor asemenea obiective de menire sociala in bugetul de stat pentru anul curent au fost preconizate circa 20 de milioane de lei.

02.08.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова