version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ








4 августа 2006

2 августа 2006



4 августа 2006

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a participat la festivitatea consacrata celebrarii aniversarii a 135-ea de la instituirea Cailor Ferate ale Moldovei.

Spicherul a adresat felicitari conducerii si lucratorilor I.S. "Calea Ferata din Moldova" cu prilejul marcarii zilei profesionale "Ziua feroviarului" si celebrarii a 135 de ani de la constituirea Cailor Ferate din Moldova, dorindu-le multa sanatate si mari succese profesionale.

Marian LUPU a subliniat faptul ca transportul feroviar reprezinta un domeniu cu un potential enorm si este de o importanta strategica pentru schimburile economice, transportul calatorilor si dezvoltarea social-economica a Republicii Moldova. Potrivit Presedintelui Legislativului, transportul feroviar faciliteaza comertul national si international, si asigura accesul populatiei la multiple servicii de ordin social, economic si cultural.

De asemenea, Presedintele Parlamentului a calificat drept o actiune de mare patriotism constructia si darea in exploatare in septembrie 2005 a liniei de cale ferata "Revaca-Cainari". Potrivit spicherului, portiunea respectiva de cale ferata a asigurat o legatura neintrerupta a transportului de marfuri si pasageri intre nordul si sudul tarii, in conditiile acapararii fortate a segmentelor estice de cale ferata amplasate in regiunea transnistreana.

Spicherul, de asemenea, a mentionat faptul ca desi in perioada anilor 1990-2000, I.S. "Calea Ferata a Moldovei" s-a confruntat cu o perioada dificila, in prezent, datorita managementului eficient al conducerii intreprinderii, situatia social-economica a institutiei s-a inviorat.

"In pofida situatiei economice dificile in perioada de tranzitie, "I.S. Calea Ferata din Moldova" a pastrat locurile de munca si a reusit sa creeze noi locuri de munca. Datorita gestiunii eficiente, astazi intreprinderea se dezvolta fara alocatii din partea statului, implementeaza noi tehnologii, precum si a lansat producerea cu forte proprii a sinelor si traverselor. Reformele in transportul feroviar magistral ne fac sa privim cu incredere in viitorul acestei ramuri", a mai adaugat Marian LUPU.

04.08.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова