version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research









4 august 2006

2 august 2006



4 august 2006

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a participat la festivitatea consacrata celebrarii aniversarii a 135-ea de la instituirea Cailor Ferate ale Moldovei.

Spicherul a adresat felicitari conducerii si lucratorilor I.S. "Calea Ferata din Moldova" cu prilejul marcarii zilei profesionale "Ziua feroviarului" si celebrarii a 135 de ani de la constituirea Cailor Ferate din Moldova, dorindu-le multa sanatate si mari succese profesionale.

Marian LUPU a subliniat faptul ca transportul feroviar reprezinta un domeniu cu un potential enorm si este de o importanta strategica pentru schimburile economice, transportul calatorilor si dezvoltarea social-economica a Republicii Moldova. Potrivit Presedintelui Legislativului, transportul feroviar faciliteaza comertul national si international, si asigura accesul populatiei la multiple servicii de ordin social, economic si cultural.

De asemenea, Presedintele Parlamentului a calificat drept o actiune de mare patriotism constructia si darea in exploatare in septembrie 2005 a liniei de cale ferata "Revaca-Cainari". Potrivit spicherului, portiunea respectiva de cale ferata a asigurat o legatura neintrerupta a transportului de marfuri si pasageri intre nordul si sudul tarii, in conditiile acapararii fortate a segmentelor estice de cale ferata amplasate in regiunea transnistreana.

Spicherul, de asemenea, a mentionat faptul ca desi in perioada anilor 1990-2000, I.S. "Calea Ferata a Moldovei" s-a confruntat cu o perioada dificila, in prezent, datorita managementului eficient al conducerii intreprinderii, situatia social-economica a institutiei s-a inviorat.

"In pofida situatiei economice dificile in perioada de tranzitie, "I.S. Calea Ferata din Moldova" a pastrat locurile de munca si a reusit sa creeze noi locuri de munca. Datorita gestiunii eficiente, astazi intreprinderea se dezvolta fara alocatii din partea statului, implementeaza noi tehnologii, precum si a lansat producerea cu forte proprii a sinelor si traverselor. Reformele in transportul feroviar magistral ne fac sa privim cu incredere in viitorul acestei ramuri", a mai adaugat Marian LUPU.

04.08.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova