version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research









27 january 2009

16 january 2009



27 january 2009

Biroul permanent al Parlamentului, convocat astăzi în prima sa şedinţă din acest an, a decis deschiderea sesiunii de primăvară a organului legislativ suprem al ţării în ziua de luni, 2 februarie.

Membrii Biroului permanent au propus, în conformitate cu articolul 73 din Constituţie, stabilirea datei desfăşurării alegerilor noii componenţe a Parlamentului pe 5 aprilie 2009. Hotărîrea respectivă urmează a fi adoptată în cadrul primei şedinţe plenare.

Potrivit spicherului Marian LUPU, primele două şedinţe din cadrul sesiunii vor avea loc la 2 şi 3 februarie. Deputaţii urmează să adopte mai multe proiecte prioritare de ordin economic şi social. Printre acestea proiectele de legi privind măsurile de redresare a situaţiei economico-financiare a unor întreprinderi din sectorul agroalimentar, privind supravegherea de stat a sănătăţii publice, proiectul Codului subsolului,пїЅ hotărîrea privind aprobarea Strategiei Naţionale de Tineret pe anii 2009 пїЅ 20013, Acordul пїЅ cadru de împrumut între Guvernul Republicii Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

În conformitate cu prevederile articolului 61 din Constituţie şi articolului 76 din Codul electoral, mandatul Parlamentului de legislatura a XVI-a, ales la 6 martie 2005, va expira la 7 martie 2009.

 

27 ianuarie 2009

 

Secţia Relaţii cu Mass Media a Parlamentului Republicii Moldova


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova