version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










13 ноября 2006

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, a avut o intrevedere cu Gela BEZHUASHVILI, Ministru al Afacerilor Externe al Georgiei, care se afla intr-o vizita in tara noastra.

Marian LUPU a reiterat pozitia Parlamentului Republicii Moldova exprimata recent in cadrul Summit-ului Adunarii Parlamentare a GUAM in privinta organizarii si desfasurarii unui "referendum" in regiunea Osetiei de Sud. In context, Presedintele Parlamentului a exprimat gratitudine autoritatilor Georgiei pentru nerecunoasterea asa-zisului referendum organizat la 17 septembrie curent de catre autoritatile autoproclamate de la Tiraspol. La rindul sau, Gela BEZHUASHVILI a afirmat ca Georgia este si va ramane un partener constant al Republicii Moldova.

In context, a fost abordat subiectul intensificarii cooperarii bilaterale, mentionind potentialul existent al raporturilor comercial-economice, precum si necesitatea diversificarii pietelor de desfacere a produselor moldovenesti si georgiene si importanta atragerii investitiilor straine pentru ambele tari. De asemenea, interlocutorii s-au pronuntat pentru dezvoltarea contactelor bilaterale pe dimensiunea parlamentara.

Totodata, Ministrul de Externe al Georgiei s-a pronuntat pentru dezvoltarea cooperarii multilaterale in cadrul organismelor internationale, precum GUAM, OSCE, Consiliul Europei, Uniunea Europeana. La rindul sau, Presedintele Parlamentului moldovean s-a referit la necesitatea identificarii oportunitatilor parteneriatului economic reciproc avantajos la nivelul statelor-membre ale GUAM.

13.11.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова