version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










15 октября 2006

In cadrul lucrarilor celei de-a treia reuniuni a Adunarii Parlamentare a statelor GUAM, care s-a desfasurat astazi la Chisinau, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, a avut o intrevedere bilaterala cu Adam MARTANIUK, vicepresedinte al Radei Supreme a Ucrainei.

Interlocutorii au convenit asupra faptului ca in timpul apropiat Grupul parlamentar de prietenie cu Ucraina sa se deplaseze intr-o vizita de lucru in tara vecina pentru a impulsiona dialogul si cooperarea bilaterala pe dimensiunea parlamentara. Totodata, interlocutorii au fost de acord ca aceasta vizita sa fie urmata de o deplasare similara a deputatilor ucraineni in Republica Moldova. Marian LUPU si Adam MARTANIUK au subliniat, de asemenea, necesitatea eficientizarii cooperarii moldo-ucrainene la nivel parlamentar si identificarii unor mecanisme practice de colaborare in domeniile economic, energetic, investitional, cultural, etc. Interlocutorii s-au mai pronuntat pentru sustinerea si promovarea valorilor culturale ale diasporei moldovenesti si ucrainene situate pe teritoriile celor doua state. In context, Presedintele Parlamentului a adresat o invitatie oficiala pentru omologul sau ucrainean de a vizita Republica Moldova.

In alta ordine de idei, Adam MARTANIUK, vicepresedinte al Radei Supreme a Ucrainei, a afirmat ca pozitia Ucrainei in problema transnistreana va ramane neschimbata, Ucraina pledand pentru o solutionare pasnica a diferendului transnistrean cu respectarea principiului de integritate teritoriala a Moldovei.

Marian LUPU, de asemenea, s-a referit la perspectiva europeana a tarii noastre. "Republica Moldova constientizeaza faptul ca procesul de integrare europeana este unul de durata lunga. Totodata, noi suntem gata sa implementam un pachet intreg de reforme interne pentru a putea fi competitivi pe plan extern, inclusiv pe dimensiunea economica", a mai subliniat Presedintele Parlamentului Republicii Moldova.

15.10.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова