version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










13 сентября 2007

"Franta este dispusa sa ofere asistenta Republicii Moldova in vederea preluarii experientei franceze in asigurarea calitatii produselor agricole si dezvoltarea marketingului agricol", a anuntat Pierre ANDRIEU, Ambasadorul Frantei in tara noastra, in cadrul intrevederii de astazi cu Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova.

Interlocutorii au discutat in acest sens aspecte ce vizeaza organizarea unei vizite in Republica Moldova a expertilor francezi in domeniu in vederea familiarizarii omologilor moldoveni cu practicile unui stat cu traditii europene in sectorul agroalimentar.

Marian LUPU, de asemenea, a solicitat asistenta Frantei in obtinerea de catre tara noastra a Preferintelor Comerciale Autonome. Potrivit Presedintelui Parlamentului, Republica Moldova a intreprins deja pasii necesari pentru a beneficia de acest important regim, care, in opinia spicherului moldovean, va stimula cresterea volumului exporturilor moldovenesti pe pietele europene, va facilita initierea unor noi oportunitati de afaceri cu parteneri europeni si va contribui la procesul de reintregire teritoriala a tarii.

Totodata, Marian LUPU a subliniat faptul ca stabilirea unor contacte intre comunitatea de afaceri din Republica Moldova si partenerii din Uniunea Europeana ar contribui esential la preluarea de catre agentii economici autohtoni a culturii europene de afaceri.

In acelasi timp, interlocutorii au accentuat caracterul continuu al dialogului interparlamentar moldo-francez, pronuntandu-se in context pentru intensificarea raporturilor bilaterale la nivelul executivelor celor doua state.

"Atribuirea unei noi dinamici colaborarii dintre Guvernele Republicii Moldova si Republicii Franceze ar fi de o importanta deosebita pentru tara noastra in perspectiva demersurilor de integrare europeana, avand in vedere rolul decisiv care revine Frantei in contextul politicii europene", a subliniat Marian LUPU.

La randul sau, diplomatul francez a reiterat deschiderea Frantei pentru sustinerea aspiratiilor proeuropene ale Republicii Moldova.

13.09.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова