version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











24 january 2006

Vicepresedintele Parlamentului Republicii Moldova, Iurie ROSCA, si deputatul Mircea ANTON, membru al Comisiei pentru protectie sociala, sanatate si familie, s-au deplasat, in perioada 18 - 21 ianuarie curent, la Astana, Republica Kazahstan, cu prilejul aniversarii a zecea de la crearea Parlamentului Kazah. Parlamentul bicameral Kazah (Senat si Mejilis) a fost constituit in baza Constitutiei din 1995 si a substituit Sovietul Suprem al tarii.

Delegatia Republicii Moldova a participat la sedinta festiva dedicata celebrarii a zece ani de la crearea Parlamentului Kazah, in cadrul careia au rostit alocutiuni un sir de spicheri din mai multe tari. La reuniune au fost prezente delegatii din Georgia, Armenia, Belorusia, Azerbaidjan, Tadjikistan, etc.

Iurie Rosca, vicepresedintele Parlamentului a avut o intrevedere bilaterala cu Ural Muhamedjanov, presedintele Majilisului Kazah, in cadrul careia au discutat aspecte ce vizeaza dinamica dezvoltarii economice, impulsionarea dialogului interparlamentar bilateral, perspectivele dezvoltarii relatiilor politice bilaterale, etc.

In cadrul vizitei delegatia Republicii Moldova a avut, de asemenea, un sir de intrevederi cu deputati, membri ai Guvernului, cu care au abordat aspecte ce tin de consolidarea si aprofundarea dialogului politic bilateral si intensificarea cooperarii economice dintre Republica Moldova si Republica Kazahstan.

Relatiile bilaterale moldo-kazahe sunt reglementate in prezent de 24 de acorduri bilaterale.

24.01.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova