version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











14 april 2007

Parteneriatul stabilit intre comuna Budesti din municipiul Chisinau si comuna Bertinoro din regiunea italiana Emilio-Romano constituie un exemplu demn de urmat pentru localitatile din tara noastra, intrucat ofera o oportunitate deosebita pentru regiunile Moldovei de a initia si dezvolta in comun cu prietenii europeni proiecte economice, sociale si culturale, a afirmat Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, cu prilejul semnarii Acordului de infratire dintre comunele moldoveneasca Budesti si italiana Bertinoro. Acordul a fost semnat astazi la Budesti de catre primarii Nina Costiuc si Nevio Zacarelli.

Marian LUPU a afirmat ca Parlamentul Republicii Moldova va sustine orice initiative practice de dezvoltare a legaturilor de cooperare cu partenerii europeni, in vederea preluarii standardelor comunitare de dezvoltare si a valorilor europene.

"Astfel de initiative contribuie la edificarea Europei la noi in tara si transpun in realitate intentiile si dorinta Republicii Moldova de a se integra economic si spiritual in spatiul familiei europene", a mai adaugat Marian LUPU.

Anterior, comuna Budesti a semnat un Acord de infratire cu comuna Kaufungen din Germania, iar in viitorul apropiat va semna un acord similar cu regiunea Alle Kommun din Suedia.

14.04.2007
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova