version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










10 февраля 2009

În perioada 10-12 februarie efectuează  o vizită oficială în Republica Moldova  Joao SOARES, Preşedintele Adunării Parlamentare a OSCE.

Joao SOARES a avut astăzi o întrevedere cu Marian LUPU, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, cu liderii fracţiunilor parlamentare.

Potrivit programului vizitei Preşedintele AP OSCE va avea întîlniri cu Grigore PETRENCO, preşedintele Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană, Vasile ŞOVA, ministru al Reintegrării, la Comisia Electorală Centrală, cu reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale şi cu autorităţile de la Tiraspol.


Marian LUPU, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut astăzi o întrevedere cu Joao SOARES, Preşedintele Adunării Parlamentare OSCE, aflat in vizita oficială in republica noastră.

Subiectul principal al întrevederii l-a constituit desfăşurarea alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009. Campania electorală urmează a fi monitorizată de un număr impunător de observatori locali şi internaţionali, a subliniat Preşedintele Parlamentului. Noi suntem interesaţi ca aceste alegeri să se desfăşoare în condiţii democratice, cu maximă transparenţă., a spus Marian LUPU.

Spicherul a dat o înaltă apreciere OSCE şi a Misiunii acestei organizaţii în Republica Moldova, care joacă un rol important în desfăşurarea reformelor democratice din ţara noastră. Joao SOARES şi-a exprimat sprijinul pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova.

Cei doi interlocutori au abordat, de asemenea, problema reglementării transnistrene. Marian LUPU a informat înaltul reprezentant OSCE despre activitatea diplomatică intensă a Republicii Moldova în vederea asigurării sprijinului din partea comunităţii internaţionale pentru abordarea „în pachet” a soluţionării conflictului şi promovarea iniţiativelor privind consolidarea încrederii şi securităţii între ambele maluri ale Nistrului.  Marian LUPU şi Joao SOARES şi-au exprimat speranţa că în viitorul apropiat se va reveni la formatul de negocieri „5+2 „ şi că se va identifica o soluţie viabilă a conflictului cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Pe parcursul zilei de astăzi Preşedintele Adunării Parlamentare OSCE va avea întrevederi cu liderii fracţiunilor parlamentare, cu Grigore PETRENCO, preşedintele Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană, cu Vasile ŞOVA, ministru al Reintegrării, cu alte  oficialităţi.

 

10 februarie 2009

Secţia Relaţii cu Mass Media  a Parlamentului Republicii Moldova


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова