version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
đóńńęŕ˙ âĺđńč˙



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











25 January 2010

Chişinău, 25 ianuarie 2010. – În perioada 25-30 ianuarie o delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova participă, la Strasbourg, la prima parte a sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Din componenţa delegaţiei fac parte deputaţii Ana Guţu, Stella Jantuan, Valeriu Ghileţchi şi Vitalie Nagacevschi.

 

La propunerea Comisiei probleme sociale una dintre principalele chestiuni din cadrul sesiunii va fi „Pandemiile false – un pericol pentru sănătate”. Marţi, 26 ianuarie, comisia respectivă va desfăşura audieri pe această temă cu participarea reprezentanţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iar joi, 28 ianuarie, vor urma dezbateri în cadrul sesiunii plenare.

 

În legătură cu expirarea mandatului actualului Preşedinte al APCE Luis Maria de Puci, deputaţii vor alege un nou Preşedinte, unicul candidat la această funcţie fiind Mevlut Cavuşoglu din Turcia.

 

În faţa membrilor APCE vor lua cuvânt Secretarul General al Consiliului Europei Thorbjorn Jagland, Prim-ministrul Greciei George A. Papandreou, ministrul de externe al Italiei Franco Frattini, şeful Departamentului pentru Afaceri Externă al  Elveţiei Micheline Calmy-Rey.

 

Agenda sesiunii mai include şi rapoarte privind libertatea mass-media, lupta contra corupţiei în sistemul judecătoresc, practica menţinerii în arest a persoanelor în căutare de azil şi a imigranţilor ilegali, funcţionarea instituţiilor democratice în Albania, Bosnia şi Herţegovina.

 

 


Chişinău, 25 ianuarie 2010. - Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a participat astăzi la festivitatea consacrată aniversării a 18-a a Serviciului Protecţie şi Pază de Stat.

 

În mesajul său de felicitare adresat colaboratorilor Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat se menţionează:

 

„Cu ocazia celei de-a 18-a aniversări de la crearea Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat vă adresez sincere felicitări şi urări de prosperitate.

 

În această perioadă Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat a devenit o structură modernă, cu un personal bine instruit, capabil să facă faţă oricăror provocări.

 

În cadrul numeroaselor reuniuni importante internaţionale care au avut loc în Republica Moldova, precum şi în viaţa cotidiană, Dumneavoastră aţi manifestat o pregătire excelentă şi un profesionalism de înaltă probă, aţi asigurat securitatea persoanelor beneficiare de protecţie de stat şi paza sediilor de lucru ale acestora, aţi reuşit să menţineţi ordinea publică în locurile respective.

 

Vă doresc multă sănătate, bunăstare şi fericire personală. Îmi exprim speranţa că angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat vor da dovadă şi în continuare de un înalt simţ al responsabilităţii ce le revine, de profesionalism, competenţă şi devotament faţă de valorile democratice”.

 

Totodată, Preşedintele Mihai Ghimpu a mulţumit colaboratorilor Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat pentru faptul că îşi fac meseria cu cinste. „Rezultatele misiunii dvs. nobile sunt la vedere. Este remarcabil faptul că în cei 18 ani de existenţă a Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat niciunei persoane protejate de stat nu i s-a întâmplat nimic rău”, a mai spus Mihai Ghimpu.

 

 

Secţia Relaţii cu Mass-media a Parlamentului Republicii Moldova


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova