version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











26 january 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o intrevedere cu dna Naomi BEN-AMI, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Statului Israel in tara noastra, cu resedinta la Kiev, cu prilejul incheierii misiunii sale.

Marian LUPU a exprimat gratitudine autoritatilor Statului Israel pentru sustinerea constanta a Republicii Moldova pe plan international. Presedintele Parlamentului a adresat multumiri pentru contributia personala a dnei Naomi BEN-AMI in dezvoltarea raporturilor bilaterale moldo-israeliene, consolidarea relatiilor de prietenie si a dialogului politic dintre Republica Moldova si Statul Israel.

Marian LUPU a subliniat interesul Republicii Moldova in continuarea consolidarii dialogului politic bilateral si intensificarea cooperarii economice moldo-israeliene. In acest sens, interlocutorii au optat in favoarea intensificarii contactelor intre oamenii de afaceri din cele doua state.

Interlocutorii, de asemenea, au discutat aspecte referitor la vizita Presedintelui Parlamentului Republicii Moldova in Israel preconizata sa aiba loc pe parcursul anului curent, accentuand in special oportunitatea organizarii si desfasurarii si a unui business forum cu antrenarea comunitatilor de afaceri din cele doua tari in vederea identificarii unor proiecte de interes comun pentru agentii economici din ambele state.

Marian LUPU i-a urat dnei Naomi BEN-AMI succes in activitatea de mai departe in cadrul Executivului israelian.

26.01.2007
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova