version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










30 мая 2006

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, participa la Conferinta Europeana a Presedintilor de Parlamente, care se desfasoara intre 30-31 mai curent, la Tallinn, Estonia.

In deschiderea conferintei vor rosti discursuri Toomas VAREK, Presedintele Riigikogu (forul legislativ al Estoniei), si Rene van der LINDEN, Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.

Pe parcursul zilei de marti, 30 mai curent, Marian LUPU va avea intrevederi bilaterale cu omologul sau estonian Toomas VAREK si cu Teodor MELESCANU, vicepresedintele Senatului Romaniei. De asemenea, pe parcursul zilei de marti, care se va desfasura sub genericul "Stabilirea legaturilor prin intermediul diplomatiei parlamentare", spicherul va rosti o alocutiune dedicata rolului diplomatiei parlamentare. Discursuri vor mai rosti Bjorn von SYDOW, spicherul Riksdage (Parlamentul Suediei) si Herman de CROO, presedintele Camerei Reprezentantilor a Legislativului belgian.

Ziua de miercuri se va desfasura sub genericul "Rolul parlamentelor in promovarea democratiei pluraliste acasa si peste hotare". Pe parcursul zilei de miercuri vor rosti alocutiuni Anna PSAROUDA-BENAKI, Presedintele Camerei Deputatilor din Legislativul Republicii Elene, si Nino BURJANADZE, Presedintele Parlamentului georgian.

30.05.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова