version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










14 сентября 2006

"Festivalul International al vedetelor de opera si balet "Invita Maria Biesu" este un eveniment cultural de o importanta deosebita, care promoveaza valori clasice si contribuie la dezvoltarea nivelului culturii. Este o onoare pentru Republica Moldova sa desfasoare un asemenea festival", a declarat Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova in cadrul intrevederii cu participantii acestui festival, originari din Romania, Italia, Georgia, Rusia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, etc.

Presedintele Legislativului a afirmat, de asemenea, faptul ca acest eveniment ofera o ocazie deosebita pentru stabilirea unui dialog si a unor relatii mai stranse intre popoare, intrucat arta si cultura reprezinta in acest caz cele mai eficiente instrumente ale diplomatiei.

"Ma bucur sa aud ca festivalul se bucura de un succes enorm la public, spectacolele au loc cu sala plina, iar spectatorii au posibilitatea sa aprecieze la justa valoare adevarata arta. Acest lucru ne impune sa ne ajustam politicile in domeniu si sa sustinem aceste tendinte", a subliniat Marian LUPU.

La randul sau, Primadona Operei Nationale Maria BIESU a adresat multumiri autoritatilor Republicii Moldova pentru sustinerea acordata in pregatirea si desfasurarea acestui eveniment.

"Sunt fericita ca lucrez impreuna cu colectivul Teatrului de Opera si Balet si ca avem un public excelent", a mai declarat Maria Biesu.

Participantii la festival si-au exprimat convingerea ca acest eveniment, ajuns la cea de-a 15-ea editie, va contribui la promovarea imaginii internationale a Republicii Moldova si va consolida statutul social al valorilor promovate de Teatrul de Opera si Balet.

14.09.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова