version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











3 september 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, efectueaza, in fruntea unei delegatii parlamentare, o vizita oficiala in Republica Estonia in perioada 3 - 4 septembrie curent.

Vizita are drept scop preluarea experientei Estoniei in procesul de reforme democratice si de aderare la Uniunea Europeana, dezvoltarea cooperarii bilaterale moldo-estoniene si consolidarea parteneriatului parlamentar dintre Legislativele moldovean si estonian.

Marian LUPU va fi primit de catre omologul sau estonian dna Ene ERGMA, Presedintele Riigikogu.

De asemenea, delegatia parlamentara a Republicii Moldova va avea intrevederi cu Toomas Hendrik ILVES, Presedintele Republicii Estonia, si cu Andrus ANSIP, Prim ministru al Republicii Estonia.

Parlamentarii moldoveni se vor intalni si cu Marko MIHKELSON, Presedintele Comisiei pentru afaceri europene din cadrul Legislativului Estoniei.

Din componenta delegatiei parlamentare mai fac parte Iurie ERIOMIN, membru al Comisiei pentru agricultura si industria alimentara, membru al Grupului de prietenie Moldova - Tarile Baltice, Ion VARTA, membru al Comisiei pentru cultura, stiinta, invatamant, tineret, sport si mijloace de informare in masa, membru al Grupului de prietenie Moldova - Tarile Baltice, Marcel RADUCAN, membru al Comisiei pentru agricultura si industria alimentara, Vasile GROZAV, membru al Comisiei pentru agricultura si industria alimentara, membru al Grupului de prietenie Moldova - Tarile Baltice, Vladimir BRAGA, membru al Comisiei pentru politica economica, buget si finante, Oleg SEREBRIAN, membru al Comisiei pentru politica externa si integrare europeana.

In acelasi timp, Marian LUPU va efectua la 5 septembrie curent o vizita de lucru la Senatul Republicii Franceze, unde va fi primit de catre omologul sau francez Christian PONCELET, Presedintele Senatului Frantei, precum si de alti oficiali din Senat.

Interlocutorii vor discuta pe marginea perspectivelor de integrare europeana a Republicii Moldova, sustinerii demersurilor europene ale tarii noastre de catre Republica Franceza, precum si vor aborda aspecte ce vizeaza cooperarea bilaterala si dezvoltarea raporturilor moldo-franceze in contextul colaborarii europene.

03.09.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova