version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










10 апреля 2007

Programul de finantare al Fondului Monetar International este implementat cu succes de catre Republica Moldova, a afirmat astazi Johan MATHISEN, Reprezentantul Permanent al FMI la Chisinau, in cadrul intrevederii cu Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova.

Potrivit afirmatiilor lui Johan MATHISEN, tara noastra realizeaza prevederile programului intr-o maniera adecvata si conform termenelor stabilite in Memorandumul de Cooperare incheiat intre Fondul Monetar International si Republica Moldova.

La randul sau, Marian LUPU a subliniat faptul ca autoritatile vor continua ritmul ascendent al reformelor si aplicarea in practica a angajamentelor asumate in fata organismelor financiare internationale.

De asemenea, partile au abordat aspecte ce vizeaza dezvoltarea sectorului financiar, in special chestiuni ce tin de amendarea legislatiei orientate spre crearea unui megaregulator al pietii financiare. In acest sens, Nicolae BONDARCIUC, Presedintele Comisiei parlamentare pentru politica economica, buget si finante, prezent la intrevedere, a subliniat faptul ca in decursul acestei luni Legislativul va examina un set de proiecte de lege care prevad modificari in legislatia ce reglementeaza activitatea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, piata valorilor mobiliare, activitatea societatilor pe actiuni, etc..

Reprezentantul FMI s-a pronuntat pentru examinarea si adoptarea acestui set de proiecte de lege in formula in care acesta a fost negociat anterior de catre Guvern si FMI. "Este in interesul tarii ca respectivele modificari ale legislatiei sa fie efectuate conform intelegerilor anterioare dintre autoritatile Republicii Moldova si FMI", a subliniat Presedintele Parlamentului. Spicherul a accentuat faptul ca respectarea intelegerilor anterioare constituie un element important pentru continuarea cooperarii in cadrul programului semnat cu FMI in spirit de bun parteneriat si colaborare.

Interlocutorii au mai discutat si aspecte privind vizita la Chisinau a unei noi misiuni de evaluare a FMI, eveniment preconizat pentru finele lunii aprilie curent.

10.04.2007
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова