version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










21 апреля 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a participat la inchiderea celei de-a unsprezecea editii a Salonului International de Carte pentru Copii, care s-a desfasurat in perioada 18 - 21 aprilie curent, in incinta Teatrului National de Papusi "Licurici".

Presedintele Parlamentului a afirmat ca aceasta actiune, devenita deja traditionala si care reprezinta o adevarata sarbatoare pentru copii, este una cu ecou international, editia curenta intrunind circa 100 de edituri din opt tari.

"Cartea trebuie sa ramana cel mai bun prieten al copilului si sa contribuie la educarea si insusirea valorilor spirituale de catre tanara generatie", a mai adaugat Marian LUPU.

Presedintele Parlamentului i-a inmanat distinsului scriitor Spiridon VANGHELI, premiul "Ion Creanga" pentru intreaga activitate in domeniul cartii pentru copii. Spicherul a subliniat in context ca opera scriitorului a fost editata in 70 de tari intr-un tiraj de circa opt milioane de exemplare si a fost tradusa in 40 de limbi.

In cadrul Salonului International de Carte pentru Copii au fost oferite premii la categoriile: Cartea Anului, Simpatia Copiilor, Cartea Cognitiva, Cele mai bune carti de referinta, Cea mai reusita colectie de carte pentru copii, Cea mai reusita prezentare grafica, etc. Premii speciale au fost oferite din partea Ministerului Culturii si Turismului, Ministerului Educatiei si Tineretului, Primariei Chisinau, Uniunii Scriitorilor din Moldova, Asociatiei Bibliotecarilor, Comisiei Nationale pentru UNESCO, etc.

21.04.2007
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова