version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











21 february 2006

In cadrul campaniei de colectare a fondurilor destinate reconstructiei complexului monastic Curchi, desfasurata sub patronajul spicherului Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, pana la data de 20 februarie curent volumul donatiilor a depasit suma de 2,577 milioane lei.

Din aceasta suma, 1,125 milioane lei au fost transferate pe conturile bancare speciale de catre agentii economici, peste 94 de mii de lei au fost adunate chiar in manastirea Curchi, iar circa 864 mii lei au fost aduse de catre persoanele fizice in punctele de colectare a donatiilor din incinta Companiei "Teleradio-Moldova". Potrivit spicherului Marian LUPU, aceste cifre demonstreaza ca actiunea de colectare a fondurilor pentru restaurarea manastirii Curchi este una de succes.

"Nu aceste cifre insa sunt cele mai importante, ci elanul oamenilor, care demonstreaza ca suntem un popor unit, care isi cunoaste valorile spirituale si culturale si tinde sa le pastreze", a declarat Marian LUPU.

Presedintele Parlamentului a subliniat ca alegerea companiei de constructii va avea loc in conditii de transparenta maxima, iar lucrarile de restaurare sunt preconizate sa inceapa deja in luna aprilie curent. Spicherul a accentuat, de asemenea, ca din bugetul de stat nu vor fi alocate fonduri financiare pentru reconstructia manastirii.

21.02.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova