version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











24 february 2006

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, a primit delegatia Corporatiei "Provocarile Mileniului" din Statele Unite, care efectueaza o vizita oficiala in tara noastra. Delegatia este condusa de catre Kevin Saba, director al Programului Preliminar din cadrul Corporatiei "Provocarile Mileniului".

Marian LUPU a salutat includerea tarii noastre in cadrul Programului Preliminar al Corporatiei "Provocarile Mileniului", subliniind, totodata, vointa politica a Republicii Moldova de a continua promovarea reformelor democratice si ajustarea legislatiei nationale la standardele internationale. In context, spicherul a accentuat faptul ca Legislativul urmeaza in viitorul apropiat sa opereze un sir de amendamente la legislatia care reglementeaza activitatea unor importante domenii, precum si sa indeplineasca un sir de obligatiuni asumate in fata institutiilor europene.

Presedintele Parlamentului a mentionat, de asemenea, ca Legislativul va definitiva in curand mecanismele de aplicare in practica a Hotararii Parlamentului privind cooperarea forului legiuitor cu societatea civila. Potrivit spicherului, punerea in practica a acestei hotarari va contribui la consolidarea increderii intre Parlament si societatea civila si la asigurarea transparentei forului legislativ.

La randul sau, Kevin SABA, seful delegatiei, a apreciat initiativa stabilirii unei cooperari intre Parlament si societatea civila, mentionand ca acest fapt constituie un important element al deschiderii forului legislativ catre dialog si colaborare permanenta cu reprezentantii societatii civile si se inscrie in eforturile de promovare a reformelor democratice in Republica Moldova.

Totodata, seful delegatiei a accentuat faptul ca Republica Moldova va trebui sa depuna eforturi considerabile in privinta combaterii coruptiei si realizarii in practica a reformelor democratice pentru a deveni tara eligibila in programele Corporatiei "Provocarile Mileniului".

24.02.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova