version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











23 march 2007

Republica Moldova a fost admisa sa participe la Programul Practica Parlamentara Internationala, care este finantat si desfasurat de catre Bundestagul german in cooperare cu trei universitati din Germania. Aspecte privind participarea tarii noastre in acest program au fost discutate in cadrul intrevederii lui Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, cu Wolfgang LERKE, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Federale Germania in tara noastra.

Incepand cu anul 2008 anual trei tineri din Republica Moldova vor avea posibilitatea sa efectueze o practica de trei luni si jumatate in biroul unui deputat german si patru saptamani la o fundatie politica din Berlin. Candidatii trebuie sa detina o diploma de studii superioare, sa manifeste interes pentru procesul politic si sa aiba cunostinte profunde a limbii germane. Varsta limita a candidatilor va fi de 30 de ani.

Parlamentul Republicii Moldova in comun cu Ambasada Republicii Federale Germania in tara noastra vor preselecta la prima etapa, termenul limita al careia este 31 mai 2007, opt candidati, dintre care ulterior, in septembrie curent, o delegatie din Germania va alege trei tineri care vor beneficia de posibilitatea de a efectua o practica la Bundestag.

Marian LUPU a exprimat multumiri pentru includerea Republicii Moldova in acest important program de instruire si dezvoltare a unor tineri lideri cu potential deosebit. "Imi asum angajamentul personal sa monitorizez procesul de preselectie. Parlamentul va avea o abordare serioasa si vom asigura transparenta totala a procesului de preselectie a dosarelor candidatilor. Este, in primul rand, interesul nostru sa alegem candidati foarte buni care sa beneficieze de aceasta oportunitate deosebita de a invata din experienta parlamentarilor germani", a spus Presedintele Parlamentului.

In context, interlocutorii au apreciat drept foarte bune relatiile de cooperare dintre cele doua foruri legislative, pronuntandu-se pentru extinderea dialogului interparlamentar moldo-german.

23.03.2007
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova