version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










7 ноября 2005

Primele 15 calculatoare destinate pentru dotarea scolilor-internat din tara au fost transmise luni de catre Presedintele Parlamentului, Marian Lupu, administratiei gimnaziilor-internat din Ciadar-Lunga, Cahul si Leova.

Evenimentul s-a desfasurat la Ciadar-Lunga si face parte din Programul "Buburuza pentru copii", care presupune echiparea cu tehnica moderna a institutiilor de invatamant din Republica Moldova si in primul rand a orfelinatelor. Programul a fost initiat de Legislativ si se desfasoara sub patronajul Presedintelui Parlamentului, in colaborare cu Centrul pentru resurse din Chisinau.

Spicherul Marian Lupu a declarat ca scopul acestei actiuni, sustinuta financiar de companii si fundatii de caritate din strainatate, este de a contribui la dotarea adecvata a scolilor din tara, pentru a facilita accesul la informatie a elevilor, a le asigura conditii decente pentru studii. Un alt obiectiv este de a asista derularea Programului national SALT, care presupune conectarea la Internet a tuturor institutiilor de invatamant din Moldova.

Urmatorul lot de calculatoare urmeaza a fi transmis pe parcursul saptamanii curente pentru 7 gimnazii-internat din centrul si nordul tarii. In total, la prima etapa a Programului, vor fi oferite 50 de calculatoare.

07.11.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова