version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










21 ноября 2005

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, va efectua, in perioada 20-25 noiembrie curent, un turneu oficial in regatul Belgiei si in Republica Lituania. Spicherul va fi insotit de catre deputatii Sergiu Stati, Angela Leahu si Vladimir Ciobanu.

La Buxelles, Presedintele Parlamentului va avea intrevederi cu Fran?ois Roelants du Vivier, Presedintele Comisiei pentru relatii externe a Senatului Belgiei, Jean-Fran?ois Istasse, Presedintele Parlamentului Comunitatii Franceze din Belgia, Eric Tomas, Presedintele Parlamentului Bruxelles-Capitale.

Spicherul Marian Lupu se va intalni, de asemenea, cu Benita Ferrero-Waldner, Comisarul european pentru Relatii Externe si Politica Europeana de Vecinatate.

Delegatia oficiala a Parlamentului Republicii Moldova va participa la reuniunea Centrului pentru Studii Politice Europene, in cadrul caruia Marian Lupu va prezenta un discurs cu privire la parteneriatul dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana: de la implementarea Planului de Actiuni la solutionarea conflictului transnistrean.

La Vilnius, delegatia oficiala va avea intrevederi cu Arturas Paulauskas, Presedintele Seimas-ului lituanian, Valdas Adamkus, Presedintele Lituaniei, Antanas Valionis, Ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei.

Delegatia oficiala va participa la intrevederea comuna cu membrii Comisiei pentru afaceri europene, Comisiei pentru afaceri externe a Seimas-ului, precum si cu membrii Grupului parlamentar de prietenie dintre Lituania si Moldova.

In cadrul sedintei plenare a Parlamentului lituanian, Marian Lupu, va rosti o alocutiune.

21.11.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова