version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











5 november 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, l-a primit pe Serghii PIROJKOV, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Ucrainei in tara noastra.

Marian LUPU a reiterat interesul Parlamentului de la Chisinau pentru dezvoltarea ascendenta a relatiilor interparlamentare cu Rada Suprema de la Kiev. In context, spicherul a subliniat oportunitatea identificarii unor mecanisme suplimentare de cooperare intre cele doua foruri legislative, in particular mentionand disponibilitatea Parlamentului Republicii Moldova de a crea o comisie interparlamentara de cooperare si de a semna un nou Acord de Cooperare interparlamentara cu Parlamentul ucrainean.

Interlocutorii au pledat pentru intensificarea dialogului bilateral moldo-ucrainean in virtutea aspiratiilor europene pe care le impartasesc cetatenii Republicii Moldova si Ucrainei. In context, a fost stipulat interesul ambelor parti pentru impulsionarea cooperarii comercial-economice moldo-ucrainene si colaborarii transfrontaliere.

In alta ordine de idei, ambasadorul ucrainean a comunicat faptul ca in contextul Presedintiei in cadrul Organizatiei Cooperarii Economice la Marea Neagra Ucraina intentioneaza sa desfasoare o serie de actiuni care vor pune in discutie masuri privind consolidarea securitatii in aceasta regiune. In context, diplomatul a subliniat faptul ca la mijlocul lunii noiembrie Ucraina va desfasura o conferinta internationala in problema conflictelor inghetate.

Partile, de asemenea, au discutat aspecte ce vizeaza procesul de reglementare a conflictului transnistrean, diplomatul ucrainean accentuand faptul ca Ucraina sustine ultimele initiative ale Presedintelui Republicii Moldova in acest sens.

05.11.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova