version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











15 november 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o intrevedere de lucru cu Pierre ANDRIEU, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Franceze in tara noastra.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii referitor la stadiul actual al relatiilor bilaterale moldo-franceze, pe dimensiunile politica si economica.

Partile, de asemenea, au discutat aspecte privind intensificarea cooperarii interparlamentare dintre institutiile legislative ale Republicii Moldova si Republicii Franceze. In context au fost abordate aspecte privind organizarea, la invitatia partii franceze, a unei vizite oficiale a delegatiei parlamentare moldovene la Senatul francez in prima jumatate a anului 2008.

Totodata, interlocutorii s-au referit si la importanta organizarii pana la finele anului curent a unei vizite la Chisinau a reprezentantilor institutiilor comercial-economice franceze din sectorul agroindustrial in vederea dinamizarii cooperarii bilaterale comercial-economice.

In cadrul intrevederii au mai fost discutate si unele aspecte ce vizeaza politica interna a Republicii Moldova si procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

15.11.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova