version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











16 november 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o intrevedere de lucru cu Valerii KUZIMIN, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Federatiei Ruse in tara noastra.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii referitor la stadiul actual al relatiilor bilaterale moldo-ruse, accentuand in particular importanta extinderii raporturilor comercial-economice si a relatiilor culturale dintre Republica Moldova si Federatia Rusa.

Interlocutorii au apreciat drept pozitiva sedinta recenta a Comisiei interguvernamentale de cooperare moldo-rusa, care s-a desfasurat la Chisinau si care a pus in discutie un spectru larg de probleme de interes reciproc. In context, partile au pledat pentru intensificarea dialogului interparlamentar moldo-rus, discutand in acest sens contributia pe care o pot aduce contactele permanente dintre institutiile legislative din cele doua state la dezvoltarea relatiilor comercial-economice bilaterale.

In aceasta ordine de idei, interlocutorii au abordat si posibilitatea organizarii in 2008 la Chisinau a unui business forum cu participarea unui numar mare al reprezentantilor regiunilor din Federatia Rusa. Potrivit interlocutorilor, o astfel de actiune ar contribui de o maniera semnificativa la stabilirea unor parteneriate de afaceri reciproc avantajoase.

Interlocutorii, de asemenea, au remarcat caracterul constructiv al ultimii reuniuni a Adunarii Interparlamentare a Comunitatii Statelor Independente de la Sankt-Peterburg, in particular accentuand importanta consolidarii cooperarii pe dimensiunea relatiilor interculturale.

In acest context, Marian LUPU a specificat faptul ca statele membre ale CSI au sustinut ideea organizarii in 2008, pentru a doua oara consecutiv, a festivalului Martisor la Sankt-Peterburg. Totodata, delegatiile statelor membre ale CSI au manifestat un interes deosebit pentru desfasurarea, sub egida Adunarii Interparlamentare a CSI, a unui festival multinational, cu participarea tuturor statelor membre ale organizatiei.

16.11.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova