version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











4 october 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o intrevedere cu delegatia Grupului parlamentar de prietenie moldo-britanic din cadrul Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, condusa de lordul Dubs of Battersea.

Presedintele Parlamentului a accentuat importanta deosebita a vizitei parlamentarilor britanici in tara noastra, in particular in vederea preluarii experientei si practicii Marii Britanii in consolidarea autonomiei locale si delimitarea competentelor intre autoritatile centrale si locale.

Interlocutorii au discutat in special referitor la Unitatea Teritorial Administrativa Gagauz-Yeri, pronuntandu-se pentru o cooperare sistemica si constructiva intre autoritatile centrale si cele locale in interesele cetatenilor. In acest context, Marian LUPU a reamintit faptul ca Parlamentul de la Chisinau a initiat un Program de Cooperare cu Adunarea Populara de la Comrat pentru a acorda asistenta legiuitorilor locali in vederea asigurarii conformitatii prevederilor legislatiei cu cerintele europene.

"Apreciem enorm prietenia Marii Britanii si disponibilitatea de a ne asista in consolidarea autonomiei locale si asimilarea standardelor europene in acest domeniu", a mai afirmat spicherul.

Marian LUPU a remarcat dialogul politic foarte bun stabilit intre autoritatile de la Chisinau si cele de la Londra, pledand in continuare pentru extinderea raporturilor dintre Republica Moldova si Marea Britanie, tara care reprezinta un partener de cooperare deosebit de important pentru statul nostru.

Interlocutorii au mentionat, de asemenea, necesitatea deschiderii la Chisinau a unui birou al Consiliului Britanic in vederea facilitarii participarii tinerilor moldoveni la programele oferite de catre Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Totodata, interlocutorii au salutat parteneriatul stabilit intre Compania Publica Teleradio-Moldova si BBC, in vederea asistarii reformarii institutiei publice nationale a audiovizualului si transferului de experienta a celor mai bune practici in domeniu.

04.10.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova