version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











9 october 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o intrevedere cu Hilde F. JOHNSON, Director Executiv Adjunct UNICEF.

Marian LUPU a exprimat recunostinta autoritatilor tarii pentru sustinerea acordata de catre UNICEF in promovarea si asigurarea drepturilor copilului in Republica Moldova. "In comun cu UNICEF, tara noastra a reusit sa faca progrese majore in reformarea sistemului de protectie sociala a copilului, insa constientizam necesitatea reformelor continue in acest sens", a afirmat Marian LUPU.

Spicherul a reiterat, de asemenea, angajamentul Parlamentului de a sustine instituirea functiei de Avocat al Copilului.

La randul sau, Hilde F. JOHNSON a salutat actiunile intreprinse de catre forul legislativ in vederea ajustarii cadrului legislativ national la cerintele internationale, mentionand, totodata, importanta asigurarii unui control eficient asupra modului de implementare a legislatiei.

Interlocutorii, de asemenea, au pledat pentru imbunatatirea accesului la educatie al copiilor, asigurarea unor conditii mai bune pentru activitatea asistentilor sociali, promovarea reformei de dezinstitutionalizare, etc.

09.10.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova