version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










4 cентября 2009

Chişinău, 4 septembrie 2009. - Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova Mihai Ghimpu a adresat un mesaj de felicitare lucrătorilor Serviciului Vamal cu ocazia zilei profesionale a acestora.

În mesaj, între altele, se arată:

„Creat la 4 septembrie 1991, sistemul vamal are un loc aparte în edificarea unor relaţii corecte şi civilizate cu toate ţările lumii, bazate pe respectarea principiilor statului de drept şi a normelor internaţionale în domeniu. Odată cu creşterea profesională a lucrătorilor vamali, cu extinderea colaborării internaţionale şi implementarea tehnologiilor avansate, s-au perfecţionat metodele de activitate vamală orientate spre majorarea acumulărilor la buget, contracararea fenomenelor infracţionale şi asigurarea securităţii economice a statului.

Astăzi, Serviciul Vamal al Republicii Moldova este o instituţie modernă, de tip european, iar lucrătorii săi constituie un colectiv competent, capabil să-şi onoreze obligaţiunile la nivelul exigenţelor şi standardelor universal acceptate.

 

Parlamentul a asigurat şi va asigura în continuare cadrul juridic necesar pentru activitatea eficientă a sistemului vamal”.


Chişinău, 4 septembrie 2009. - Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a avut o întrevedere cu Leo D’AES, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Belgiei în Republica Moldova cu reşedinţa la Bucureşti. 

În cadrul dialogului au fost abordate aspecte ce ţin de situaţia politică şi social-economică din Republica Moldova şi evoluţia evenimentelor în perioada de după constituirea Parlamentului de legislatura a XVIII-a, ales la 29 iulie 2009. 

Ambasadorul  Leo D’Aes l-a felicitat pe Mihai Ghimpu cu ocazia alegerii sale în funcţia de Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, dorindu-i succes în activitate.  

Mihai Ghimpu a subliniat faptul că majoritatea parlamentară constituită de Alianţa pentru Integrare Europeană, organul legislativ suprem al republicii în ansamblu vor depune toate eforturile pentru a schimba lucrurile în bine în Republica Moldova, astfel ca cetăţeanul simplu să înţeleagă ce înseamnă democraţia adevărată, valorile europene autentice. Preşedintele Parlamentului şi-a exprimat speranţa că, având sprijinul Belgiei şi al altor state membre ale UE, conducerea Republicii Moldova va asigura pe viitor o viaţă mai bună pentru cetăţeni în sînul familiei europene.  

În prezent, a spus Preşedintele Legislativului, este necesară depăşirea crizei economice din Republica Moldova. Referindu-se la perspectivele colaborării cu fracţiunea Partidului Comuniştilor, Mihai Ghimpu a spus că PCRM este un partid parlamentar şi că trebuie să se ţină cont de acest lucru. Totodată, Preşedintele Parlamentului a reiterat faptul că dialogul urmează să se desfăşoare doar în formatul AIE – PCRM. 

În altă ordine de idei, Preşedintele Parlamentului a accentuat necesitatea reluării cît mai curînd a dialogului dintre autorităţile moldovene şi organizaţiile financiare internaţionale. 

La rîndul său, diplomatul Leo D’Aes a dat asigurări că ţara sa şi statele membre ale UE sînt gata să reia negocierile cu Republica Moldova, să-i acorde tot sprijinul necesar în vederea depăşirii crizei economice, implementării în continuare a reformelor democratice.   

Secţia Relaţii cu Mass-media a Parlamentului Republicii Moldova     


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова