version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










16 сентября 2009

Chişinău, 16 septembrie 2009. - Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Cesare de MONTIS, Reprezentant Special al Comisiei Europene în Republica Moldova.

Cesare de Montis l-a felicitat pe Mihai Ghimpu cu ocazia alegerii sale în funcţia de Preşedinte al Parlamentului, dorindu-i mult succes în activitate.

Preşedintele Legislativului a accentuat faptul că Alianţa pentru Integrare Europeană va depune toate eforturile pentru afirmarea statului de drept, ajustarea legislaţiei naţionale la standardele europene, realizarea, pas cu pas, a visului de integrare europeană a Republicii Moldova. În timpul cel mai apropiat, potrivit spicherului, va fi aprobată componenţa noului Guvern, acesta urmând să întreprindă acţiuni concrete pentru depăşirea crizei social-economice cu care se confruntă republica.

Mihai Ghimpu a menţionat, în această ordine de idei, necesitatea reluării, cît mai curînd posibil, a negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional şi cu Banca Mondială, precum şi necesitatea stimulării investiţiilor private străine în Republica Moldova.

În alt context, dl Mihai Ghimpu a afirmat că, în calitatea sa de Preşedinte interimar al Republicii Moldova, va emite decretul de suspendare a hotărîrii Guvernului anterior privind instituirea regimului de vize pentru cetăţenii români, care, în opinia sa, este neconstituţională şi reprezintă o sfidare la adresa UE.

Cesare de Montis a spus, la rîndul său, că ultimul an a fost unul dificil pentru relaţia dintre UE şi Republica Moldova. Reprezentantul Special al Comisiei Europene s-a pronunţat pentru reluarea negocierilor în vederea semnării unui nou Acord RM – UE. Ambasadorul Cesare de MONTIS a afirmat, de asemenea, că Uniunea Europeană este decisă să acorde republicii noastre tot sprijinul pentru depăşirea crizei economice şi să intervină pe lîngă organizaţiile financiare internaţionale pentru a contribui la dezvoltarea economică a Moldovei.

Cesare de MONTIS i-a adresat dlui Mihai GHIMPU invitaţia de a efectua o vizită oficială la Bruxelles pentru a se întîlni cu oficialităţile Uniunii Europene.

 

Secţia Relaţii cu Mass-media a Parlamentului Republicii Moldova


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова