version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











14 september 2009

Chişinău, 14 septembrie 2009. - Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Mihai GHIMPU, a avut o întrevedere cu E.S. Nikolaus Graf LAMBSDORFF, Ambasador Extraordinar si Plenipotenţiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, însoţit de o delegaţie a Fundaţiei Konrad Adenauer din Germania.

Ambasadorul Nikolaus Graf LAMBSDORFF l-a felicitat pe Mihai Ghimpu, precum şi pe toţi cetăţenii Republicii Moldova, cu ocazia alegerii sale în funcţia de Preşedinte al Parlamentului, dorindu-i mult succes în activitate.

Preşedintele Legislativului a accentuat faptul că schimbările pozitive ce se produc acum în Republica Moldova au loc anume datorită cetăţenilor ei, majoritatea pronunţîndu-se în favoarea democraţiei la ultimele alegeri parlamentare. În pofida situaţiei dificile în care s-a pomenit republica noastră, a afirmat Mihai Ghimpu, vom depune toate eforturile pentru depăşirea crizei economice, pentru ca toţi cetăţenii, indiferent de naţionalitate, să simtă, peste un timp, rezultatele reformelor realizate. Avem nevoie de un stat de drept şi democratic, de ridicarea bunăstării cetăţenilor, de realizarea, pas cu pas, a aspiraţiilor de integrare europeană a Republicii Moldova, a spus Preşedintele Parlamentului.

Însă criza economică, potrivit speakerului, nu poate fi depăşită doar cu forţe proprii. Mihai Ghimpu a adus mulţumiri Germaniei, altor state membre ale UE pentru sprijinul acordat Republicii Moldova. Preşedintele Legislativului şi-a exprimat convingerea că în timpul cel mai apropiat va fi constituit noul Guvern al Republicii Moldova, care va relua negocierile cu organizaţiile financiare internaţionale, iar Parlamentul va crea cadrul juridic necesar pentru stimularea investiţiilor străine.

Ambasadorul Nikolaus Graf Lambsdorff şi membrii delegaţiei au dat asigurări că Republica Federală Germania va susţine Republica Moldova în eforturile sale de depăşire a crizei economice, de afirmare a statului de drept şi de integrare în Uniunea Europeană.

 

Secţia Relaţii cu Mass-media a Parlamentului Republicii Moldova


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova