version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











5 june 2008

Bursa respectiva ofera tinerilor posibilitatea de a efectua o practica de trei luni si jumatate in biroul unui deputat german, patru saptamini la o fundatie politica din Berlin si de a absolvi un program academic complementar organizat de universitatile germane, participante la program.

Tinerii din Republica Moldova, vorbitori de limba germana si interesati in procesul politic, precum si de implicare in consolidarea reformelor democratice, sunt invitati sa depuna dosarele de participare la Ambasada Republicii Federale Germane din Chisinau.

TERMENUL LIMITA de depunere a dosarelor este 30 IUNIE CURENT.

Programul dureaza in total 5 luni si acopera cheltuielile pentru: cazare, asigurarea de sanatate, pentru accidente si de raspundere civila, costul transportului la Berlin tur-retur.

Cunoasterea foarte buna a limbii germane este o conditie de baza pentru participarea in cadrul acestui program.

Nota: Bundestagul german in colaborare cu Universitatile din Berlin ofera in fiecare an unui numar de aproximativ 115 de tineri calificati din 25 de tari o oportunitate unica pe plan mondial de a absolvi un stagiu de ceteva luni pe linga un membru al Bundestagului german si de a face astfel cunostinte cu procesele de decizie ale politicii germane si de a acumula experienta practica in domeniul activitatii parlamentare.

Tarile participante la acest program sunt: Albania, Armenia, Azerbaigian, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cazahstan, Cehia, Croatia, Estonia, Franta, Georgia, Letonia, Lituania, Macedonia, Polonia, Republica Belarus, Republica Moldova, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, SUA, Ucraina si Ungaria.

Pentru candidatii interesati si participe, mai jos sunt mentionate documentele (in limba germana) care urmeaza a fi incluse in dosarele de participare:

    • Curriculum Vitae
      Scrisoare detaliata de motivare (maximul 2 pagini)
      Diploma de studii (copia legalizata oficial si traducerea). Actul doveditor despre absolvirea studiilor poate fi prezentat ulterior, cel tirziu pina la 31 decembrie 2008-06-04- - Formular de cerere
      Fisa personala

    Actul ce atesta cunostinte foarte bune de limba germana
    Patru fotografii pentru pasaport Detalii pot fi gasite pe ADRESA bundestag.de/ips Acolo veti gasi, de asemenea, si o lista de verificare a dosarului de participare.

    Dosarul complet urmeaza a fi expediat pina la 30 iunie curent la urmatoarea adresa:
    Ambasada Republicii Federale Germania
    Bursa Parlamentara Internationala
    Str. Maria Cibotari, 35
    2012 Chisinau
    Republica Moldova
    Tel.: + 373 22 200 600

    E-mail: [email protected]

    5 iunie 2008


    Sectia Relatii cu Mass Media a Parlamentului Republicii Moldova

  • Home page Mail us

    Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova