version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










13 апреля 2006

In prima zi a vizitei sale la Moscova delegatia parlamentara a Republicii Moldova, condusa de presedintele fractiunii parlamentare a PCRM Eugenia OSTAPCIUC, a avut un sir de intrevederi cu deputatii din Duma de Stat a Federatiei Ruse.

In cadrul intrevederii cu vicepresedintele Comitetului pentru politica economica, antreprenoriat si turism A. Lihaciov s-au discutat problemele pe marginea prioritatilor de ordin economic ce stau in fata celor doua tari, inclusiv in contextul crearii conditiilor pentru atragerea investitiilor, dezvoltarea businessului mixt, promovarea marfurilor pe pietele traditionale si cele europene.

In continuare, deputatii moldoveni s-au intalnit cu V. BOGOMOLOV, prim- vicepresedinte al fractiunii "Edinaia Rossia", cu care au abordat subiectele ce tin de promovarea in continuare a relatiilor traditionale de buna intelegere si colaborare dintre Moldova si Rusia, precum si necesitatea aprofundarii legaturilor interparlamentare dintre cele doua tari, inclusiv la nivel de fractiuni.

In incheierea primei zile a vizitei delegatia parlamentara moldoveana a avut o intrevedere cu grupul de deputati al Dumei de Stat pentru relatiile cu Republica Moldova, condus de deputatul A. MOSCALET. In urma discutiilor, inclusiv prin prisma recentei vizite a deputatilor din acest grup la Chisinau, s-a convenit asupra stabilirii unor contacte mai stranse, cu caracter permanent, intre grupurile de deputati din cele doua parlamente, pentru o mai buna informare reciproca asupra chestiunilor de stringenta actualitate.

Potrivit dnei Eugenia OSTAPCIUC, intrevederile au decurs intr-o atmosfera binevoitoare si sincera, si deputatii moldoveni au prezentat colegilor din Rusia informatii obiective si concrete pe un larg spectru de chestiuni ce tin de relatiile si colaborarea dintre cele doua tari. Atentia s-a accentuat in special asupra necesitatii solutionarii echitabile si civilizate a problemei raioanelor de est ale Republicii Moldova, promovarii productiei agricole, precum si problemei livrarilor a productiei vinicole pe piata Federatiei Ruse. In cadrul discutiilor s-a ajuns la concluzia ca solutionarea acestor probleme nu trebuie taraganata.

Joi, 13 aprilie curent, deputatii de la Chisinau vor avea intrevederi cu reprezentantii mai multor comitete ale Dumei de Stat, precum si se vor intalni cu Gh. ZIUGANOV, presedintele fractiunii Partidului Comunist din Federatia Rusa, si cu V. CUPTOV, vicepresedintele Dumei de Stat a Federatiei Ruse.

13.04.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова