version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










27 апреля 2006

Joi, 27 aprilie curent, a avut loc sedinta Comisiei speciale pentru controlul si monitorizarea procesului de restituire a depunerilor banesti ale deponentilor Bancii Comerciale "Guineia"- S.A. si ai Concernului "Intercapital". Sedinta a fost prezidata de catre vicepresedintele Parlamentului Republicii Moldova, Maria POSTOICO.

Membrii comisiei au solicitat urgentarea examinarii dosarelor penale impotriva fostei conduceri ai Bancii Comerciale "Guineia" S.A. privind sustragerea mijloacelor banesti in proportii deosebit de mari si depasirea atributiilor de serviciu.

Totodata, directorul Departamentului de Executare a informat participantii la sedinta despre faptul ca, in scopul restituirii depunerilor banesti ale deponentilor Concernului "Intercapital", a fost numita pentru data de 18 mai curent a treia licitatie de vanzare a unui imobil din or. Vatra. Costul imobilului a fost estimat la suma de 5 099 600 lei.

La sedinta au participat Guvernatorul Bancii Nationale a Moldovei, Procurorul General, Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, viceministrii Afacerilor Interne si Justitiei, Directorul Departamentului de Executare, precum si reprezentati ai deponentilor Concernului "Intercapital" si administratorul in oficiu al BC "Guineia" S.A.

Urmatoarea sedinta a comisiei speciale va avea loc la 25 mai curent.

27.04.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова