version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










14 февраля 2006

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, a primit delegatia expertilor din cadrul Adunarii Nationale a Republicii Ungare.

Marian LUPU a salutat sprijinul si sustinerea Ungariei acordate Republicii Moldova in directia integrarii europene. In context, spicherul s-a pronuntat pentru stabilirea unei cooperari permanente intre forurile legislative ale Moldovei si Ungariei, subliniind interesul Parlamentului moldovean de a prelua practica Ungariei in procesul de armonizare a legislatiei nationale la Acquis-ul comunitar.

In acest sens, Marian LUPU a accentuat faptul ca Moldova apreciaza obiectivul de integrare europeana, in primul rand, drept un angajament intern, menit sa contribuie la promovarea reformelor democratice in tara.

La randul sau, seful delegatiei ungare, Zoltan Horvath, sef al Departamentului UE din cadrul Adunarii Nationale a Ungariei, a exprimat disponibilitatea Ungariei de a sprijini Republica Moldova in atingerea obiectivului de integrare europeana. Oficialul ungar a accentuat, de asemenea, faptul ca Ungaria este disponibila sa impartaseasca experienta sa in procesul de aderare la Uniunea Europeana, inclusiv sa acorde Moldovei asistenta la nivel de experti si programe concrete.

In context, Zoltan Horvath a mentionat posibilitatea organizarii unei vizite in Ungaria a reprezentantilor comisiilor permanente din cadrul Legislativului moldovean spre sfarsitul acestui an.

14.02.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова