version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










20 февраля 2006

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, l-a primit pe John Beyer, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Republica Moldova.

Marian LUPU a accentuat faptul ca Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord constituie unul dintre principalii parteneri europeni ai tarii noastre, subliniind sprijinul constant al Regatului Unit in sustinerea aspiratiilor europene ale Republicii Moldova. In context, spicherul a adus multumiri autoritatilor britanice pentru organizarea recentei vizite a unei delegatii parlamentare in capitala Marii Britanii. Potrivit Presedintelui Parlamentului, aceasta vizita a contribuit la stabilirea unui dialog eficient intre parlamentarii din ambele state si la consolidarea relatiilor bilaterale moldo-britanice, inclusiv la impulsionarea dezvoltarii cooperarii economice.

Spicherul, de asemenea, a apreciat inalt contributia Marii Britanii la dezvoltarea relatiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeana. In context, Marian LUPU a solicitat sustinerea Marii Britanii in vederea obtinerii unui nou cadru juridic in relatiile bilaterale cu UE, extinderea mecanismului UE de cooperare tehnica si financiara si acordarea sistemului Preferintelor Autonome.

La randul sau, ambasadorul John Beyer a reiterat disponibilitatea Marii Britanii de a sustine aspiratiile europene ale Republicii Moldova, subliniind faptul ca recenta vizita la Londra a delegatiei parlamentare condusa de spicherul Marian LUPU a contribuit esential la promovarea imaginii Republicii Moldova pe dimensiunea internationala.

Interlocutorii au discutat, de asemenea, aspecte ce vizeaza cooperarea economica moldo-britanica si perspectivele de dezvoltare a relatiilor bilaterale dintre Republica Moldova si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

20.02.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова