version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











20 july 2006

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, s-a intalnit cu Vytautas ZALYS, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Lituania in tara noastra.

Marian LUPU a remarcat caracterul prioritar al relatiilor bilaterale moldo-lituaniene, mentionand faptul ca parteneriatul dintre Republica Moldova si Republica Lituania urmeaza a fi intensificat si, de asemenea, urmeaza a fi identificate noi mecanisme de cooperare practica.

"Suntem interesati in preluarea experientei de integrare europeana a Lituaniei. Cursul politic de integrare europeana al Republicii Moldova este ireversibil. Totusi, procesul de integrare europeana presupune o munca enorma, iar Republica Moldova nu dispune inca de o abordare sistemica in procesul ajustarii legislatiei nationale la Acquis-ul comunitar", a afirmat Marian LUPU. Spicherul a adaugat, de asemenea, ca modelul de integrare europeana al Lituaniei este unul potrivit pentru tara noastra.

Marian LUPU a mai accentuat necesitatea intensificarii relatiilor comercial-economice dintre statele noastre. In context, Presedintele Parlamentului a subliniat ca in cadrul vizitei omologului sau lituanian la Chisinau, eveniment preconizat pentru prima jumatate a anului viitor, ar fi benefica participarea unei delegatii a oamenilor de afaceri din Lituania pentru a contribui la activizarea dezvoltarii relatiilor comercial-economice bilaterale.

La randul sau, Vytautas ZALYS a exprimat interesul Lituaniei in livrarea vinurilor moldovenesti si a productiei agricole pe piata lituaniana. Totodata, ambasadorul a expus disponibilitatea Lituaniei de a impartasi tarii noastre experienta de integrare europeana si de cooperare cu Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord.

20.07.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova