version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










16 июля 2007

Marian Lupu, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut astazi o intrevedere cu un grup de deputati ai Adunarii Populare a UTA Gagauz-Yeri in frunte cu presedintele acesteia Stepan Esir.

Prima intrevedere cu conducerea si deputatii Adunarii Populare a UTA Gagauz-Yeri a avut loc la 11 aprilie 2007, in cadrul vizitei Presedintelui Parlamentului Marian Lupu in Comrat. Stepan Esir a adus multumiri Presedintelui Legislativului pentru o buna conlucrare cu Adunarea Populara si organul legislativ suprem al republicii in cadrul noului Program de cooperare pentru anii 2006-2007. Parlamentul Republicii Moldova este receptiv la propunerile deputatilor din unitatea administrativ-teritoriala gagauza, a afirmat Stepan Esir. In ultima vreme reprezentantii Adunarii Populare au beneficiat de suportul Parlamentului pentru organizarea stagierilor, seminarelor cu participarea reprezentantilor organizatiilor internationale cu tematica economica, administrare publica, dezvoltare regionala etc.

Spicherul Marian Lupu a accentuat ca Parlamentul va acorda si in continuare suportul necesar pentru instruirea deputatilor si a functionarilor din aparatul Adunarii Populare a Gagauziei. La solicitarea colegilor din Comrat, vom cauta un donator cu statut international pentru realizarea unor proiecte privind expertiza actelor legislative, organizarea instruirii, acordarea asistentei tehnice organului legislativ de la Comrat, a spus Marian Lupu.

In alt context Marian Lupu a propus desfasurarea unor intilniri la nivel de comisii parlamentare de specialitate cu deputatii de la Comrat. Interlocutorii au apreciat eficienta recentei intilniri cu Nicolae Bondarciuc, presedintele Comisiei pentru politica economica, buget si finante. Dar aceste intilniri, in opinia spicherului, trebuie sa poarte un caracter sistematic si sa se soldeze cu rezultate practice, concrete. De aceea, in timpul apropiat, la solicitarea deputatilor gagauzi, la Comrat se vor deplasa si alti presedinti de comisii parlamentare.

De asemenea, Parlamentul este dispus sa creeze conditiile necesare pentru instruirea permanenta, pe diferite domenii, in cadrul Legislativului, a deputatilor si functionarilor din aparatul Adunarii Populare de la Comrat, a mai adaugat spicherul Marian Lupu. Acestea vor avea posibilitate sa ia cunostinta in detaliu de mecanismul procesului legislativ, sa asiste la sedintele comisiilor permanente si la sedintele in plen ale Parlamentului.

16.07.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова